ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Η κοινωνία εδώ και καιρό έχει αντιληφθεί το κενό που χάσκει στο σαθρό οικοδόμημα της μεταπολιτευτικής κομματοκρατίας. Η έλλειψη ηγεσίας, ασθένεια που σαρώνει την Ελλάδα επί χρόνια, έχει αφήσει ελεύθερες όλες τις δυνάμεις της παρακμής κι εκείνες, ανενόχλητες, συνεχίζουν το έργο της καταστροφής.

Σύμμαχοι
 των δυνάμεων της παρακμής είναι οι ξένοι επικυρίαρχοι, που βρήκαν ορθάνοιχτες τις πύλες του κράτους και μπήκαν μέσα για να ληστέψουν όσα έχουν απομείνει, προφασιζόμενοι ότι μας βοηθούν με δάνεια. Την ίδια στιγμή που «βοηθούν», αξιώνουν από τις χλομές και ανήμπορες ηγεσίες του πολιτικού κόσμου να συναινούν με πολιτικές που διαιωνίζουν την εξαθλίωση, τη φτώχεια και την ύφεση.

Ο φαύλος
 κύκλος της αδυναμίας εξυπηρετεί τα σχέδια της ξενοκρατίας και των ελληνόφωνων υπηρετών της. Αν οι ξένοι έχουν να κάνουν με μια ισχυρή Ελλάδα και μ’ έναν λαό που θα έχει οικονομική ανεξαρτησία, υψηλό φρόνημα και πνευματική καλλιέργεια, δεν θα μπορούν να πλιατσικολογούν και να βγάζουν τα απωθημένα τους σε βάρος μας.

Οι περισσότεροι
 εκ των ταγών είτε δεν αντιλαμβάνονται είτε ερμηνεύουν κατά το δοκούν την έκδηλη ανησυχία του λαού για την κατάσταση και την αξίωσή του να καλυφθεί το πολιτικό κενό με ανθρώπους τίμιους, πατριώτες και ικανούς.

Η Νέα
 Δημοκρατία, το κόμμα που ίδρυσε ο αείμνηστος Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ έχει όλες τις ιστορικές προδιαγραφές για να απευθυνθεί στις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, να ανοιχτεί προς τους πολίτες και να ζητήσει τη συστράτευσή τους για να υπηρετηθούν ο λαός και το έθνος, ποντάρει στα τετριμμένα και εν πολλοίς φθαρμένα σχήματα του πρόσφατου παρελθόντος.

Η διεύρυνση
 που πραγματοποιήθηκε με στελέχη του Ποταμιού αλλά και εκείνη που βρίσκεται στα… σκαριά με πρόσωπα τα οποία αναφέρονται σε ρεπορτάζ (σελ. 11) της εφημερίδας μας πόρρω απέχει από το να είναι η ενδεικνυόμενη κι εκείνη που θα πείσει όσους απείχαν από τα κοινά να αναμειχθούν ξανά. Οι φυγόκεντρες δυνάμεις του παλαιού καθεστώτος, οι φιλήκοοι των ξένων, οι οπαδοί του Ντάισελμπλουμ, τα απόνερα της διαπλοκής και κάποιες γραφικές περιπτώσεις δεν συνιστούν έναρξη ανανέωσης του κόμματος, αλλά αναπαλαίωση καταστάσεων με επίχρισμα νεωτερικότητας.

Τέλος,
 όσοι ενδιαφέρονται για το παρόν και το μέλλον του κόμματος ας διαβάσουν ξανά την ιδρυτική διακήρυξή του (4/10/1974). Εκεί αναφέρεται ότι «Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις που ταυτίζει το Εθνος με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με τη Λαϊκή Κυριαρχία, την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Εννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα