Επαναστάτης (ετών 91) με καλάσνικοφ ο Μίκης

Επαναστάτης ετών 91 δηλώνει ο Μίκης Θεοδωράκης, βάζοντας ωστόσο και ένα «αν». Ποιο είναι αυτό; Αν μπορούσε να περπατήσει, όπως δήλωσε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, θα έπαιρνε ένα καλάσνικοφ και θα κατέβαινε στις πλατείες, γιατί «εδώ που φτάσαμε χρειάζεται επανάσταση».
Τη σκληρή αυτή δήλωση, και μάλιστα απέναντι σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, έκανε από τα πάτρια εδάφη των Χανίων, όπου βρέθηκε το Σάββατο για να τιμηθεί από τον Δήμο Χανίων και το Πολυτεχνείο της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, στην ομιλία που έκανε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προς τιμήν του στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά μίλησε για τις αναμνήσεις που έχει από την Κρήτη, για τα τραγούδια του, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας και τις δυσκολίες που βιώνουν οι Ελληνες πολίτες. Αφού επισήμανε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να είναι αυτάρκης, καθώς έχει μεγάλο πλούτο που θέλουν να αρπάξουν οι ξένοι, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εδώ που φτάσαμε, εκεί που μας φτάσανε, χρειάζεται επανάσταση». Υπό τα χειροκροτήματα του κόσμου, που είχε κατακλύσει ασφυκτικά την αίθουσα, συμπλήρωσε πως λυπάται που δεν μπορεί να περπατήσει και να πάρει ένα καλάσνικοφ να κατεβεί στις πλατείες, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει επαναστατική δήλωση από τότε που τη διακυβέρνηση της χώρας έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η νεανική ομάδα Paspartou απέδωσε γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και προσέφεραν δώρα στον γνωστό μουσικοσυνθέτη. Αυτός τους αποζημίωσε, αφού τους διηύθυνε σε ένα από τα τραγούδια του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα