Οργή λαού και άλλες φαιδρότητες

Ήταν απογευματάκι και ο Νώντας της μαμής, παλιός αριστερός, όχι ντιπ καταντίπ σταλινικός, αλλά πιο λάϊτ, ας πούμε «Μπανιάς», πλην όμως φανατικός ΣΥΡΙΖΑίος, κάθεται σε 5 καρέκλες (μία για κάθε άκρο και μία για τον απαυτό του) στον καφενέ της γειτονιάς, ρουφάει τον βαρύ με ολίγη και καπνίζει το τσιγαράκι του και άσε τη Θεοπεφτάτου να βουρλίζεται. Ο Νώντας, είναι φιλόσοφος άνθρωπος, μιας κι’ έχει βγάλει και τη Τρίτη δημοτικού κι΄ έχει κορνιζώσει το Ενδεικτικό πάνω από το κεφάλι του με δόξα και τιμή, για να το μαγαρίζουν οι μύγες.
Έχει πέσει το λοιπόν στο τζάμπα διάβασμα της εφημερίδας του καταστήματος, κάνει κράτει και αφήνει το βλέμμα του να χαθεί στον ορίζοντα κατά Κούλουρη μεριά και μονολογεί: «Ρε μπας και δεν τόκανα καλά που ψήφισα αυτούς εδώ; Ρε μπας και δεν έπρεπε να εμπιστευτώ τον Φίλη, τον Μουζάλα και την Σία;».
Ξύνει το κεφάλι του, που είναι και άλουστο από τις 10 Απριλίου, που ήταν η γιορτή του και απάντηση δεν παίρνει. Γιατί αν ήταν κάθε φορά που ξύναμε τη κεφάλα μας να βρίσκαμε και λύσεις, θα είμασταν όλοι φαλακροί.

Διαβάζει λοιπόν ο Νώντας:

«Ο Κατρούγκαλος έφαγε πρόγκα στην Καλαμάτα»
«Ο Φίλης γιουχαΐστηκε άγρια στην Καλλιθέα»
«Τον Πολάκη στην Πτολεμαΐδα, παρά λίγο να τον χώσουνε τρία μέτρα κάτω από τη γη και από τη σκασίλα του, άναψε τσιγάρο σε κλειστό χώρο». Ωραίος υπουργός υγείας, έστω και αναπληρωματικός, σκέφτηκε ο Νώντας, που δεν ξέρει σε τι διαφέρει το «αναπληρωτής» από το «αναπληρωματικός». Αυτός τους αναπληρωματικούς στο γήπεδο ξέρει. Άντε τώρα να του ‘ξηγήσεις τη διαφορά. Μήτε που χρειάζεται κιόλας.
«Ο Δρίτσας τάκουσε από εργαζομένους στον ΟΛΘ», συνεχίζει ο Νώντας.
«Στον Σκουρλέτη, την έπεσαν αντιεξουσιαστές στο Βύρωνα». Ο Νώντας καθότι ΑΕΚτζής σχολιάζει από μέσα του «τη γλύτωσε από τους ΑΕΚτζήδες για το καταχώνιασμα της περιβαλλοντολογικής μελέτης για το γήπεδο και την πλήρωσε από τους συντρόφους του» και φυσάει τον καπνό απόξω του.
Όλα αυτά τα ωραία διαβάζει ο Νώντας και κουνάει πάνω κάτω το κεφάλι του, σαν τ’ άλογο που τινάζει την ταΐστρα για ν΄ ανέβει ο σανός. Πίνει μια γουλιά καφέ και αναρωτιέται:

  • Ρε μπας και είμαι κόπανος (αλλιώς το είπε δηλαδή, αλλά τέλος πάντων) και δεν τόχω πάρει χαμπάρι;

Ο Νώντας, προβληματίζεται και μαζί του προβληματίζονται και όλοι όσοι έστειλαν την «πρώτη φορά Αριστερά» στην κυβέρνηση. Όλοι έχουν πέσει σε μια περισυλλογή και κουνάνε τα κεφάλια τους με νόημα. Αλλά με το κούνημα και το ξύσιμο του κεφαλιού, ποτέ κανένας δεν έλυσε τα προβλήματα, ως προελέχθη.
Από την άλλη πάλι εγώ, αθεράπευτα αισιόδοξος και φανατικός πατριώτης, σκέφτομαι ολημερίς κι’ ολονυχτίς, πώς θα βοηθήσω τη κυβέρνησή μας, έστω και αριστερή (τρομάρα της) να τα φέρει βόλτα. Έτσι κάθισα κάτω, στη καρέκλα δηλαδή, και ζούπησα το μυαλό μου και αυτό, να δεις φίλε μου που κατέβασε ιδέες.
Και για μεν τη γενική πρόγκα που εισπράττουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι βουλευτάδες και υπουργοί άμα τη εμφανίσει, ουδέν. Ας πρόσεχαν.

Έρχεται τώρα ο κ. Φίλης, που με τον κύριο Αντώνη Λιάκο, ανέλαβε να σώσει την Παιδεία μας, ου μην αλλά και να διαμορφώσει και τη κοινωνία μας (αυτήν που, ως γνωστόν, άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει στα τάρταρα). Είπε λοιπόν ο κ. Λιάκος, ότι από δω κι’ oμπρός να γνωρίζει ο πάσα ένας ότι: «Το παιδί καθενός είναι μοναδικό και ξεχωριστό για τον ίδιο. Ωστόσο είναι ένα παιδί ανθρώπων, όπως κάθε παιδί ανθρώπων. Διαφορετικό, αλλά ίσο με τα άλλα και όχι πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο». Έτσι ακριβώς τα είπε, ή μάλλον τα έγραψε στο εξ 131 σελίδων πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, που ούτε Εθνικός ήταν ούτε και διάλογος, αλλά μονόλογος συντρόφων που ούτε τους πήρε χαμπάρι κανείς πότε τάπανε πότε τα συμφωνήσανε, (κεφάλαιο IV τμήμα Α΄, σελ. 107).
Τώρα γιατί ξεστραβώθηκα για να το βρω; Επειδή σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο κ. Φίλης είπε, ότι δεν τα είπε…έτσι, αλλιώς τα είπε, αλλά εμείς, ολίγον καδρόνια από μυαλό, δεν τα καταλάβαμε έτσι αλλά αλλιώς. Το οποίος μύλος.

Εκεί ήταν που μ’ έπιασε το πατριωτικό μου και είπα να βοηθήσω τον ΣΥΡΙΖΑ.
Διότι εν τάξει κύριε, πήρες τις αποφάσεις σου. Πώς όμως θα τις ρολάρεις, θα τις εφαρμόσεις να πούμε;
Πριν σας εκθέσω τις σκέψεις μου και τις προτάσεις μου προς τον Σεβαστόν κ. Υπουργόν να ερωτήσω και αυτόν αλλά και όλο το δημοκρατικό τόξο. Εάν κάποια μέρα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έβγαζε μία παρόμοια διαταγή για τους στρατιώτες τι θα γινότανε; Αυτά και μένω και απάντηση δεν περιμένω…
Για να βάλω πλάτη λοιπόν και να βοηθήσω το Σεβαστό Υπουργείο να εξαλείψει αστραπιαίως και εξ’ αδιαιρέτου τους δύο αυτούς αποκρουστικούς αυτούς όρους «βασιλόπουλο» και «πριγκίπισσα» δηλαδή, διότι προφανώς κινδυνεύει εξ’ αυτών η δημοκρατία μας, προτείνω τα παρακάτω και παρακαλώ τον κ Καρανίκα να τα συμπεριλάβει στον νέο Στρατηγικό Σχεδιασμό του.

Πάμε λοιπόν:

  • Να εκδοθεί φετφάς, ώστε η ταινία του 1951 με τον Φρέντ Αστέρ «Βασιλικοί Γάμοι» (Royal Wedding) να λέγεται απλώς «Οι Γάμοι του Φρεντ Αστέρ». Πώς λέμε δηλαδή «Οι γάμοι του Καραγκιόζη»;
  • Η οπερέτα «Πριγκίπισσα της Τσάρντας», να γίνει «Άει στης Τσάρντας τον ανήφορο, άει κανέλλα και γαρύφαλλο».
  • Η «Βασίλισσα του Σαβά», μπορεί να γίνει «Το γυναικάκι του Σάββα». Τώρα το ότι άλλο «Σαβά» και άλλο «Σάββας», πολύ λίγη σημασία έχει και όποιος δεν το κατάλαβε κακό του κεφαλιού του.
  • Η κυρία Ζωζώ Σαπουντζάκη, παρακαλείται, ή μάλλον εντέλλεται, ή μάλλον να τσακιστεί να καταθέσει πάραυτα τον επαξίως κτηθέντα τίτλο της «Βασίλισσας της νύχτας» και από δω και πέρα να βολευτεί με τον «Ζωζώ μου, τσίφτισσα γλυκειά».
  • Η ΠΑΕ Βέροια, από «Βασίλισσα του Βορρά», με μέριμνα του κ. Γκιρτζίκη, που έχει και ταλέντο στις ανακατωσούρες, να μετονομασθεί σε «Ρεβανί Βεροίας».
  • Να αναστηθεί επειγόντως ο Μάρκ Τουέϊν, (με τον ΣΥΡΙΖΑ όλα να τα περιμένεις), και να αλλάξει τον τίτλο του βιβλίου του «Πρίγκηψ και Φτωχός» σε «Είμαστε αλάνια, διαλεχτά παιδιά μέσα στη πιάτσα».
  • Εντέλλεται ο κινηματογραφικός Οργανισμός «Καραγιάννης –Καρατζόπου-λος», εντός 45΄ λεπτών να αλλάξει την αρχή της ταινίας «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» που η γιαγιά (Αθανασία Μουστάκα) δηλητηριάζει τις ψυχές των πιτσιρικάδων με ιστορίες για βασιλοπούλες και πριγκιπόπουλα. Στη θέση της σκηνής αυτής, να μπουν κολχόζες με ροδοκόκκινα μάγουλα, να χορεύουν σε απέραντα χωράφια με ηλιανθούς (κοινώς ηλιόσπορους) συνοδεία μπαλαλάϊκας. Αν είναι δύσκολο αυτό και λόγω του επείγοντος του πράγματος, ας βάλουν την κ. Γεροβασίλη να ρίξει ένα ζεϊμπέκικο άμα λάχει να ‘ουμ.
  • Στο σκάκι ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα, μετονομάζονται σε Κατρούγκαλος και Θεοπεφτάτου αντιστοίχως. 
  • Στα χαρτιά ο βαλές θα λέγεται εφεξής Φλαμπουράρης (το όνομα έχει και κάτι από φλάμπουρο μέσα).
  • Η Σοφία η Πριγκίπισσα του Ντίσνεϋ, που βλέπει μετά μανίας η εγγονή μου, να μετονομασθεί αυθωρεί και παραχρήμα, σε «Κυρά Σοφία από τα Σεπόλια» και άντε μετά να δούμε πώς θα καθαρίσει με την πιτσιρικαρία ο κ. Φίλης. 
  • Να αναστηθεί ο μακαρίτης ο Δαλιανίδης (είπαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ όλα να τα περιμένεις) και τον «Ξυπόλητο Πρίγκιπα» του, να τον κάνει «Ο Ξυπόλητος Δημοκράτης». Για την πρωταγωνίστρια Σαπουντζάκη τα είπαμε πιο πάνω.
  • Στον Καραγκιόζη, ο Πασσάς, ο Βεζύρης και η Βεζυροπούλα, να αλλάξουν με… ε, ας βρουν και κάτι μόνοι τους. Όλα εμείς οι αντιδραστικοί θα τους τα πούμε;

Και κάτι για τον κ. Λιάκο. Αν ενθυμείται καλώς, ακριβώς αυτό το «Διαφορετικό, αλλά ίσο με τα άλλα», που μας σερβίρει με μπόλικη σάλτσα και καμάρι, περιφρουρούσε η πάλαι ποτέ σχολική ποδιά. Αλλά προγενέστεροι υμών, με τις ίδιες δημοκρατικές ευαισθησίες και τα ίδια ακριβώς καταστροφικά χαρίσματα την κατήργησαν και κάνανε το σχολείο γιουροβίζιον.
Τώρα για να πετύχει το «ίσο με τα άλλα» ο κ. Φίλης ας φορέσει στα παιδιά μας, στολές του Μάο.
Και το ακροτελεύτιο.
Παιδιά μη σας διαφύγει και το όνομα «Βασίλης». Έτσι κι’ αλλιώς, έχετε μπερδέψει το «Βασίλης» με το «Βασιλιάς» (βλέπε Βασιλόπιττα…). Καταργήστε το να πάει στα κομμάτια να πάει.
Ουφ βρε αδελφέ…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα