Η Επιτροπή Θεσμών καλεί (ομοφώνος) τη Γ. Τσατσάνη!

Βόμβα από Παπαγγελόπουλο για sms που του έστειλε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.Τι του έγραψε ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. με απειλητικό ύφος

Την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει σε ακρόαση η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις καταγγελίες περί παρεμβάσεων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο έργο της Δικαιοσύνης. Την ίδια στιγμή πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης πέρασε στην αντεπίθεση και αποκάλυψε πως δέχθηκε απειλητικό sms από τον πρώην υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου (της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου), ενώ απαντώντας σε ερώτηση του Γιάννη Τραγάκη τόνισε δεικτικά: «Δεν έχω φοβηθεί ποτέ στη ζωή μου, μόνο τον οδοντίατρο φοβάμαι».

Επιβεβαίωση

Την καταγγελία του κ. Παπαγγελόπουλου ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, λέγοντας πως όντως υπήρξε μεταξύ τους επικοινωνία μέσω γραπτού μηνύματος στις 10.13 το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου 2016 και αποκάλυψε το περιεχόμενο του sms που έστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Σε αυτό του έγραφε: «Αντί να συνδιαλέγεσαι με τους Βαξεβάνηδες, τους Χίους και του Πλεύρηδες δεν ψάχνεις μήπως έχω κάποια offshore τον Αγιο Μαυρίκιο; Τη Δικαιοσύνη δεν θα την αφήσω να τη διαλύσετε. Πραγματικά λυπάμαι που με τον Σωτήρη Μπάγια βοήθησα να γίνεις προϊστάμενος». Ο κ. Αθανασίου πάντως δεν προχώρησε στη συνέχεια σε κάποιο σχόλιο όσον αφορά την αποκάλυψη αυτή που τον αφήνει έκθετο.

Σχετικά με τις καταγγελίες της εισαγγελέως Εφετών, ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι πρόκειται για σκευωρία σε βάρος του. «Πρόκειται για μια σκευωρία, που ήταν και κακότεχνη» είπε στην Επιτροπή και πρόσθεσε: «Η καταγγελία σε βάρος μου πήρε πρωτόκολλο από τον Αρειο Πάγο στις 23/2, στις 24/2 μελετήθηκε και στις 25/2 η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάζει τη σχετική καταγγελία της κυρίας Τσατάνη σε βάρος μου στο υπουργείο για να πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή. Αυτό για μένα είναι μία πρωτοφανής ταχύτητα. Χρόνος ρεκόρ. Δεν υπάρχει κανένα άλλο προηγούμενο που δικογραφία σε βάρος υπουργού, και μάλιστα εν ενεργεία, να μελετήθηκε μόνο για μία ημέρα».

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής απέρριψε την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου να κληθεί ενώπιον της Επιτροπής ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος (την υπόθεση έχει χειριστεί η κυρία Τσατάνη), όπως και του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Τραγάκη να κληθεί η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Μήνυμα σε δικαστές και εισαγγελείς που απειλούν με εξώδικα δημοσιογράφους

Σαφές «μήνυμα» σε δικαστικούς και εισαγγελείς που αποστέλλουν εξώδικα για να φιμώσουν τα μέσα ενημέρωσης που κάνουν τη δουλειά τους απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τόνισε: «Ο Τύπος δεν τρομοκρατείται. Η δημοκρατία δεν έχει πυλώνα μόνο τη Δικαιοσύνη αλλά και τον Τύπο. Δηλώνω κατηγορηματικά την αντίθεσή μου και ως άνθρωπος και ως πρώην εισαγγελέας για όσα γίνονται. Ο Τύπος δεν πρέπει να τρομοκρατείται. Αρκεί μια διάψευση, αν κάτι δεν ισχύει. Μαθαίνω ότι υπάρχει σωρεία εξωδίκων να μην ασχολείται ο Τύπος με εισαγγελείς και τις ενέργειές τους. Η δημοκρατία πρέπει να είναι ελεύθερη» πρόσθεσε. Για την ιστορία (αυτό εννοεί ο υπουργός) τον τελευταίο καιρό η «δημοκρατία» αλλά και η εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου «Checkpoint» (Alpha) έχουν δεχθεί σειρά εξωδίκων από εισαγγελικούς λειτουργούς με στόχο να πάψουν να ασχολούνται με θέματα που κάνουν «τζιζ».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα