Επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στο Άουσβιτς

Επίσκεψη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς θα πραγματοποιήσει ο πάπας Φραγκίσκος κατά το ταξίδι του στην Πολωνία, που αρχίζει στις 27 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό.

Αμφότεροι οι δύο τελευταίοι προκάτοχοι του ποντίφικα, ο πάπας Βενέδικτος και ο πάπας Ιωάννης Παύλος, επισκέφτηκαν το Άουσβιτς κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Περισσότεροι από 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι – άνδρες, γυναίκες και παιδιά – θανατώθηκαν εκεί κατά τη διάρκεια του πολέμου, μετατρέποντας το Άουσβιτς σε σύμβολο της ναζιστικής θηριωδίας. Τα περισσότερα θύματα ήταν Εβραίοι.

Το στρατόπεδο ιδρύθηκε από τους Ναζί στην κατεχόμενη Πολωνία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1940, κοντά στο Χάρκοβο. Ο χώρος απελευθερώθηκε τον Ιανουάριο του 1945 από τον σοβιετικό Κόκκινο Στρατό.

Η επίσκεψη του πάπα στο Άουσβιτς θα γίνει στο πλαίσιο διεθνούς συγκέντρωσης της Καθολικής νεολαίας στο Χάρκοβο. Η Πολωνία είναι μία από τις πλέον πιστές Καθολικές χώρες στην Ευρώπη.

Πηγή: skai.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα