Στο ΠΑΣΟΚ «ψήφισαν» παραλία

Τις παραλίες προτίμησαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από το να πάνε στα εκλογικά κέντρα του κόμματος και να ψηφίσουν για την ανάδειξη των νέων Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργάνων. Σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρεται ότι αυτοί που έσπευσαν να ψηφίσουν ήταν 30.000, αριθμός πάντως που δεν ικανοποίησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά, ψηφίζοντας χθες το πρωί στη Λέσχη Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, χαρακτήρισε τις εσωκομματικές εκλογές στόχο «να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ, να δυναμώσουμε τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη», προσθέτοντας ότι «η αναγέννηση της Κεντροαριστεράς είναι υπόθεση όλων μας ως εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη συντήρηση της Ν.Δ. και στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Το μήνυμά της ωστόσο δεν φάνηκε να εισακούστηκε, τη στιγμή που προσδοκούσε σε μεγάλη συμμετοχή για να εδραιωθεί στη θέση της και να εκπέμψει σήμα επανόδου στο άλλοτε ισχυρό κόμμα.

Οσοι πήγαν χθες να ψηφίσουν δεν ήταν ούτε το 1/11 των ψηφοφόρων του κόμματος στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Ενδεικτική του κλίματος απογοήτευσης ήταν και η δήλωση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Ξεκαλάκη, ο οποίος ανέφερε ότι «σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία, σε ένα ρευστό κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πάνω από 30.000 προοδευτικοί Ελληνες πολίτες ανταποκρίθηκαν, εν μέσω θέρους, στο κάλεσμά μας» και κατέληξε εκφράζοντας την ελπίδα: «Οι συνοδοιπόροι μας θα πολλαπλασιαστούν».

______

Θεσσαλονίκη: Χάος αλλά και μικρή συμμετοχή!

Χάος, ανοργανωσιά και μικρή συμμετοχή καταγράφηκαν στις εκλογές για τις νομαρχιακές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ και τη Β΄ Θεσσαλονίκης που διενεργήθηκαν χθες.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε το πρωί και ως τις 20.45 δεν ήταν δυνατόν να διαπιστωθεί με ακρίβεια ο αριθμός των ατόμων που ψήφισαν. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι ψήφισαν περίπου 2.000 άτομα, ενώ στη Β΄ Θεσσαλονίκης κάτι παραπάνω από 600 άτομα. Κι όλα αυτά όταν για την εκλογή της Φώφης Γεννηματά, πριν από τρία χρόνια, είχαν ψηφίσει στην Α΄ Θεσσαλονίκης περίπου 4.000 άτομα, ενώ για την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην Α΄ και τη Β΄ Θεσσαλονίκης είχαν ψηφίσει περίπου 60.000 μέλη.

Κατά τις χθεσινές διαδικασίες καταγράφηκαν πολλά οργανωτικά προβλήματα, καθώς σε κάποια εκλογικά κέντρα οι κάλπες άργησαν να ανοίξουν, ενώ υπήρξαν και διαμαρτυρίες για ελλιπή στοιχεία στις κάρτες των μελών που είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν. Πέρα από τη διαδικασία της καταμέτρησης, η οποία συνεχιζόταν ως αργά χθες το βράδυ, την εκλογική διαδικασία «χρωμάτισε» και η μικρή συμμετοχή των υποψηφίων. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης συμμετείχαν 24 υποψήφιοι για 11 θέσεις στη νέα νομαρχιακή, ενώ στη Β΄ Θεσσαλονίκης και οι 11 υποψήφιοι εκλέγονταν αυτόματα, καθώς η νέα νομαρχιακή αριθμεί 11 μέλη.

Από σήμερα, πάντως, αρχίζουν οι διεργασίες για την εκλογή των νέων γραμματέων. Στη Β΄ Θεσσαλονίκης η εκλογή του Γιάννη Κυανίδη θεωρείται βέβαιη, ενώ οι υποψήφιοι για την Α΄ Θεσσαλονίκης είναι τουλάχιστον τρεις.

Ν. Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα