Οδηγός για αντηλιακά

Συμβουλές από δερματολόγους: Πόσο, πώς και κάθε πότε πρέπει να βάζουμε στην παραλία. Ποιος ο ιδανικός δείκτης προστασίας

Από την 
Αλεξία Κοσίνα

Την αναγκαιότητα του αντηλιακού είναι σίγουρο ότι τη γνωρίζετε. Γνωρίζετε, όμως, πώς και πόσο πρέπει να βάλετε; Αν δεν είστε σίγουροι, σας έχουμε τις απαντήσεις. Ειδικοί δερματολόγοι σάς ενημερώνουν για ό,τι πρέπει να γνωρίζετε. Κανόνας πρώτος: χρησιμοποιήστε επαρκή ποσότητα, κυρίως όταν είστε στην παραλία.

Για έναν ενήλικα αρκεί η ποσότητα που χωρά σε ένα ποτήρι για σφηνάκι, αναλόγως βέβαια και με τη δομή του σώματος. Ακόμη κι αν είναι αδιάβροχο το αντηλιακό σας, μετά το μπάνιο σας βάλτε ξανά, οπωσδήποτε. Αν δεν κολυμπήσετε, επαναλάβετε την εφαρμογή ύστερα από δύο ώρες και θυμηθείτε να βάλετε 15 λεπτά πριν εκτεθείτε στις ακτίνες του ήλιου. Κι αν ανησυχείτε μήπως ξεχάσετε την επανάληψη της εφαρμογής, χρησιμοποιήστε την τεχνολογία: κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ ή «έξυπνα» ρολόγια-κοσμήματα μπορούν να προγραμματιστούν και να σας υπενθυμίζουν ό,τι επιθυμείτε.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με δείκτη προστασίας από 15 έως 50. Ειδικοί δερματολόγοι συνιστούν τη χρήση αντηλιακών σε μορφή κρέμας ή λοσιόν. Η χρήση του σπρέι δεν είναι απορριπτέα, απλά για τους ειδικούς είναι καλύτερη από το τίποτα. Κι αυτό γιατί η εφαρμογή θα πρέπει να γίνεται σε κλειστό, αλλά καλά αεριζόμενο χώρο, και ποτέ κατευθείαν στο πρόσωπο για να μην εισπνεύσετε το αντηλιακό και να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια. Αφήστε δε που, αν βάλετε αντηλιακό σε εξωτερικό χώρο, μεγάλο μέρος της ποσότητας θα σκορπίσει με τον αέρα. Οσον αφορά τις περιοχές, μην ξεχνάτε τα αυτιά, τα ακροδάχτυλα ή τις πατούσες. Ειδικότερα, οι άνδρες μην ξεχνάτε το κεφάλι σας, αν δεν έχετε μαλλιά, και τη βάση του λαιμού, ενώ οι γυναίκες τις περιοχές του στήθους και του λαιμού σας.

Αυτό που θα πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι βάζετε για την υγεία του δέρματος, αλλά και για την καλή εμφάνισή του. Η αντηλιακή προστασία σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε τον ήλιο προστατευμένοι και προλαμβάνοντας τη δημιουργία κηλίδων, ρυτίδων, αλλά και την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα