EUROEXIT και «βρωμοέλληνες»

«Οι ευφυείς λύνουν τα προβλήματα οι μεγαλοφυείς τα προβλέπουν». A. EinsteinΈνας ευφυής Ελληνόφωνος μετανάστης ή φοιτητής, διαμένων τουλάχιστον δύο χρόνια στην Αγγλία θα διαπίστωνε τρία βασικά χαρακτηριστικά του Βρετανικού πληθυσμού. Πρώτον, δεν ενεργούν ποτέ συναισθηματικά επειδή οι συλλογικές πράξεις και ενέργειές των είναι το αποτέλεσμα βαθιάς αναλυτικής και συνθετικής σκέψης και απόρροια μακροχρόνιου προγραμματισμού. Δεύτερον, οι Βρετανοί είναι βαθιά εθνικιστές και πατριώτες και τρίτον μισούν ακόμα βαθύτερα τους Γερμανούς.

Από την άλλη, ένας οξύνους αναλυτής, θα διαπίστωνε ότι η διεθνής πολιτική των ΗΠΑ διέπεται αποκλειστικά και μόνο από την γεωπολιτική αρχή της ύπαρξης ενός «μονοπολικού κόσμου», ένθα όλοι οι δυνητικά ισχυροί γεωπολιτικοί παίκτες, συμπεριλαμβανομένων και των δυτικών συμμάχων των, θα πρέπει να αποδυναμώνονται συνεχώς σε τέτοιο βαθμό, ώστε η γεωπολιτική ισχύς των να μην υπερβεί αυτή των ΗΠΑ. Απλή και λογική αρχή, που αν κατανοηθεί μπορεί να ερμηνεύσει όχι μόνο τα διεθνή τεκταινόμενα αλλά να χαράξει και τις εθνικές πολιτικές των κρατών, στις χώρες βεβαίως ένθα η εξουσία διαχειρίζεται από εθνικιστικές πατριωτικές δυνάμεις, πολιτική κατάσταση βεβαίως που δεν ικανοποιείται στην Ελλάδα.

Με βάσει τα ανωτέρω, το Βρετανικό δημοψήφισμα, με το προβλεπόμενο αποτέλεσμα του BREXIT, που είχε ανακοινωθεί ήδη από το 2013 από τον πρωθυπουργό D. Cameron, μπορεί να θεωρηθεί ως μέρος της πολιτικής των ΗΠΑ να εμποδίσουν την δημιουργία μίας «πανευρώπης» κατευθυνόμενης και διεπόμενης πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά από τον Γερμανικό ηγεμονισμό.

Η Ευρωπαϊκή ιστορία τα τελευταία πεντακόσια χρόνια τουλάχιστον, διέπεται από τις συγκρούσεις μεταξύ του Γερμανικού και του Σλαβικού κόσμου. Οι Γερμανοί κατοικούντες εντός ενός σχετικά περιορισμένου γεωγραφικού χώρου θεωρούν ότι η επιβίωση και η οικονομική ευρωστία των εξαρτάται από την εκμετάλλευση της «Ανατολής» και την οικονομική εκμετάλλευση της απέραντης Ρωσικής ενδοχώρας. Ο καγκελάριος Bismarck εξέφρασε αυτή την αρχή πολύ απλά, «επιτυχής πολιτική για την Γερμανία είναι μόνο αυτή που θα περιλαμβάνει μία καλή εμπορική συμφωνία με την Ρωσία». Αν κάποιος επίσης διαπιστώσει ότι το 75% του Γερμανικού πληθυσμού έχει θετική γνώμη για τους Ρώσους και το 85% του Ρωσικού λαού για τους Γερμανούς, ο ηγεμονισμός των Γερμανών στην Ευρώπη νομοτελειακά θα έχει ως συνέπεια τον σταδιακό οικονομικό έλεγχο της απέραντης Ρωσικής ενδοχώρας (heartland, «έστορας»), όπως ήδη έχει συμβεί με την Ευρώπη μέσω της σταδιακής μεταφορά του πλούτου των χωρών, ιδίως της νοτίου Ευρώπης, στην Γερμανία. Επειδή όμως γεωπολιτικά η χώρα που ελέγχει τον γεωγραφικό Ρωσικό χώρο (heartland) και την περίμετρο του (rimland) ελέγχει τον κόσμο, δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι ΗΠΑ να επιτρέψουν την δημιουργία μίας απέραντης και πανίσχυρης Γερμανικής πανευρώπης που θα εκτείνεται από την Μάγχη μέχρι το Βλαδιβοστόκ και η οποία σταδιακά θα επεκτείνει τον έλεγχο της και στην «περίμετρο». Ο μακροχρόνιος στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ είναι ο έλεγχος του Ρωσικού χώρου μέσω μίας μελλοντικής συμμαχίας με την Ρωσία, αφού ήδη ελέγχουν την «περίμετρο». Άλλωστε συνεργάζονται άριστα στους στρατηγικούς τομείς του διαστήματος και στην Ανταρκτική. Έτσι, με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ, το BREXIT σήμερα και αύριο το VISEGEXIT, δηλαδή η κατευθυνόμενη έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση των κεντροευρωπαϊκών χωρών του VISEGRAND θα θάψουν για τρίτη φορά μέσα στα τελευταία εκατό χρόνια το Γερμανικό όνειρο για παγκόσμια ηγεμονία.

Εκτός του πολιτικού όπλου του EUROEXIT, η αποδυνάμωση της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας από τις ΗΠΑ πραγματοποιείται σήμερα μέσω του στρατηγικού όπλου της ενθάρρυνσης της μουσουλμανικής εποίκησης του Ευρωπαϊκού χώρου. Πράγματι, η παρουσία μιας ισχυρής μουσουλμανικής σκοταδιστικής συνιστώσας στο εσωτερικό των Ευρωπαϊκών χωρών αποτελεί αποσταθεροποιητικό πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό παράγοντα . Η Αραβική άνοιξη και η δημιουργία του ISIS υπήρξαν το αποτέλεσμα των γεωπολιτικών Αμερικανικών σχεδιασμών με σκοπό την δημιουργία των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, με στόχο την αποφυγή της εδραίωσης ενός πολυπολικού κόσμου.

Οι ΗΠΑ εργάζονται σήμερα για μία χαλαρή οικονομική ένωση εθνικών κρατών στην Ευρώπη, τις οποίες θα μπορούν να ελέγχουν μέσω επιμέρους κρατικών συμμαχιών, όπως π.χ. η ειδική σχέση που έχουν με την Βρετανία και την Πολωνία, παρά να ενθαρρύνουν μία Γερμανική πανευρώπη και φυσικά θα πετύχουν τους γεωπολιτικούς στόχους των και την καταστροφή του Γερμανικού ηγεμονισμού. Το θέμα είναι κατά πόσο αντιλαμβάνονται οι Ελληνόφωνοι πολιτικοί, βρωμοέλληνες κατά τους Γερμανούς, την «μεγάλη γεωστρατηγική εικόνα» ώστε να προετοιμάσουν την χώρα για την επόμενη μέρα, όταν η νεοναζιστική Ευρώπη του Δ’ Γερμανικού Ράιχ θα σωριαστεί σε ερείπια. Συμπερασματικά, τα συμφέροντα της χώρας μας θα εξυπηρετηθούν καλλίτερα μέσα από μία στενή σχέση και συμμαχία με τις ΗΠΑ και τον Αγγλοσαξωνικό κόσμο, παρά με αυτούς που μας κατέστρεψαν τρεις φορές μέσα σε έναν αιώνα, αποκαλώντας μας ακόμα και μέσα στο μέγαρο Μαξίμου «βρωμοέλληνες». 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα