Τα επτά golden boys της ΕΠΟ!

Εγγραφο-φωτιά για υπέρογκες αμοιβές (ως και 150.000 ευρώ) το 2014 σε στελέχη της Ελληνικής Ομοσπονδίας 

Ρεπορτάζ
Γιώργος Σηφάκης

Για ακόμα μία φορά η ΕΠΟ προκαλεί με το… αμαρτωλό παρελθόν της. Ενα έγγραφο που κυκλοφόρησε στις τάξεις της αντιπολίτευσης έκανε άνω κάτω τις ενώσεις και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, την ώρα που ο ελληνικός λαός βιώνει τραγικές οικονομικές καταστάσεις με μείωση μισθών, συντάξεων και βρίσκεται στο όριο της φτώχειας, υπάρχουν τα golden boys της ΕΠΟ που αμείβονταν το 2014 με μισθούς που προκαλούν… σοκ!

Πρόκειται για ασύλληπτες -ειδικά για την εποχή των Μνημονίων- αμοιβές που εμφανίζονται να περιλαμβάνονται σε ατομικές συμβάσεις και εγκρίθηκαν απευθείας με την ηγεσία της ΕΠΟ. Στη συγκεκριμένη επιστολή που κυκλοφόρησε αναφέρονται επτά ονόματα και τα λιγότερα χρήματα είναι αυτά ενός στενού συγγενικού προσώπου κορυφαίου στελέχους της ΕΠΟ, το οποίο φέρεται ότι έλαβε το 2014 ποσόν ύψους 48.390 ευρώ.

Το εν λόγω κορυφαίο στέλεχος όμως εμφανίζεται ότι εισέπραξε για το ίδιο έτος από την ΕΠΟ 153.869 ευρώ, όντας το Νο 1 στη σχετική λίστα!
Στο Νο 2… ισοβαθμούν δύο υπάλληλοι με ετήσιες απολαβές ύψους 129.638 ευρώ και 129.280 ευρώ!

Ακολουθούν έτερος κορυφαίος υπάλληλος με αποδοχές 120.000 ευρώ και ένας λιγότερο προβεβλημένος με 109.553 ευρώ.

 «Δεν το ξέραμε»

Στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας ένας άλλος (πρώην πλέον) υπάλληλος με 86.674 ευρώ για το 2014. Τα υπέρογκα ποσά παρουσιάζονται να έχουν καταβληθεί το 2014 και εστάλησαν με τη μορφή ενημέρωσης σε διάφορες ΕΠΣ. «Η πλειοψηφία των ενώσεων δεν γνωρίζει αυτές τις απολαβές των συγκεκριμένων υπαλλήλων, όταν η τελευταία οικονομική ενίσχυση των ΕΠΣ ήταν 4.000 ευρώ από τα ταμεία της ΕΠΟ μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα» τονιζόταν χαρακτηριστικά. Να σημειώσουμε πάντως ότι τα χρήματα προέρχονται κατά κύριο λόγο από τη FIFA, αλλά αντί να πηγαίνουν για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου πηγαίνουν σε υπαλλήλους που ζουν ως βασιλιάδες.

Από την άλλη, στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα ο επιτετραμμένος της FIFA για το «ελληνικό πρόβλημα» Κ. Κουτσοκούμνης. Θα συναντηθεί σήμερα με τους κ. Γκιρτζίκη και Κοντονή με αφορμή την εμπλοκή που έχει προκύψει έπειτα από την άρνηση της ΕΠΟ να εγκρίνει το τελικό σχέδιο του κώδικα δεοντολογίας που της έστειλε η FIFA. Τέλος, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ ζητούν την ανάδειξη πρωταθλητή μέσα από τα πλέι οφ, ενώ αρνητικές παρουσιάστηκαν οι περισσότερες ΠΑΕ στο ενδεχόμενο να μειωθούν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα