Επίσκεψη Μητσοτάκη στην… «πόλη του Ιησού»

Επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο και τον πρόεδρο του Ισραήλ Ριβλίν

Ρεπορτάζ
Νίκος Ελευθερόγλου

Με προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο ξεκίνησε την τριήμερη επίσκεψή του στο Ισραήλ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Ο Πατριάρχης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τα έργα της αποκατάστασης του κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. για την επίσκεψη, τονίζοντας ότι αποτελεί βοήθεια στο έργο του Πατριαρχείου και στους χειμαζόμενους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής.

«Καταφύγιο»

«Η Ελλάδα δεν παύει να είναι για τους χριστιανούς εδώ το λίκνο της Ρωμιοσύνης. Είμαστε το καταφύγιο της Μέσης Ανατολής» του είπε ο Πατριάρχης, που του απένειμε την τιμητική διάκριση του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου.

Με τη σειρά του ο κ. Μητσοτάκης προσέφερε στον μακαριότατο επάργυρο έμβλημα κλάδου ελαίας, ως σύμβολο ειρήνης, τονίζοντας: «Στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν η αίσθηση αδιεξόδου, ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση, και μια απαισιοδοξία. Υπάρχει ανάγκη για ένα πνευματικό καταφύγιο». Επίσης, ο κ. Θεόφιλος έδωσε στον κ. Μητσοτάκη ως ευλογία μια εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας και έναν σταυρό στη σύζυγό του. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, τον Πανάγιο Τάφο, όπου έγινε δεκτός από τον σκευοφύλακα σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρο.


Σημαντικός ρόλος

Χθες ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι το Ισραήλ είναι στρατηγικός εταίρος για τη χώρα μας και εξέφρασε τη χαρά του που η πολιτική προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι μια πολιτική η οποία υιοθετήθηκε και υιοθετείται από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ. Μητσοτάκης και Ριβλίν συμφώνησαν ότι ο λαϊκισμός καταστρέφει οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για να διορθωθούν προβλήματα των χωρών. Στη συνέχεια έγινε αναφορά σε θέματα τρομοκρατίας και στο Προσφυγικό. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Κνεσέτ Γιούλι Εντελστάιν. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει επίσκεψη στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με την παλαιστινιακή ηγεσία, καθώς και επίσκεψη στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα