Φώκια βγήκε στη στεριά για… ηλιοθεραπεία!

Η χαριτωμένη Αργυρώ, που έχει γίνει μασκότ της Σάμου, έκλεψε τα… φλας (και μια ξαπλώστρα) των λουομένων

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι λουόμενοι στη Σάμο, όταν χθες το πρωί πήγαν για το μπάνιο τους σε παραλία στα βορειοανατολικά του νησιού και διαπίστωσαν ότι η μία από τις ξαπλώστρες ήταν πιασμένη από μία… φώκια!

Ο λόγος για τη χαριτωμένη Αργυρώ, όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι του νησιού, που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει η μασκότ της Σάμου καθώς συχνά πυκνά κάνει την εμφάνισή της σε πλαζ του νησιού τραβώντας όλα τα βλέμματα πάνω της με τα καμώματά της. Για χάρη της μάλιστα έχουν μεταβεί στο νησί επιστήμονες του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», οι οποίοι παρακολουθούν τις συνήθειές της.

Ανάμεσα στις συνήθειες της ασυνήθιστης φώκιας μάλιστα, εκτός από την ηλιοθεραπεία, είναι τα ατελείωτα παιχνίδια με τους λουομένους, τους οποίους δεν διστάζει να πλησιάσει είτε εντός είτε εκτός του νερού.

Χάδια

Αυτοί με τη σειρά τους της προσφέρουν χάδια και βγάζουν μαζί της φωτογραφίες, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που μπαίνουν στον πειρασμό να την ταΐσουν. Τα μέλη του «Αρχιπελάγους», πάντως, σημειώνουν ότι, όσο εξοικειωμένη και να είναι η Αργυρώ με τους ανθρώπους, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς δεν παύει να πρόκειται για ένα άγριο ζώο, το οποίο παρά τα νάζια του χρειάζεται πάντα τον δικό του χώρο, ενώ καλό θα ήταν να μην την πλησιάζουν τα παιδιά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα