Στην Αθήνα μεταφέρονται οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Αργότερα το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί. Οι Αρχές αποφάσισαν την μεταγωγή των 8 Τούρκων στην Αθήνα, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δίκης στην Αλεξανδρούπολη και ούτως η άλλως η μετακίνηση από Καβάλα σε Αλεξανδρούπολη σε καθημερινό επίπεδο ήταν προβληματική.

Ύστερα, οι Αρχές αποφάσισαν να βρίσκονται οι “8” στην Αθήνα και να είναι κοντά στις Υπηρεσίες που εξετάζουν το αίτημά τους για παροχή ασύλου και έτσι ενδεχομένως να κρατηθούν στο Αλλοδαπών για να είναι κοντά στις Υπηρεσίες αυτές και για λόγους ασφαλείας βέβαια.

Χθες το μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης επέβαλε ποινή κράτησης δύο μηνών με αναστολή στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι στην απολογία τους υποστήριξαν ότι δεν είχαν ενεργό ρόλο στο πραξικόπημα που έλαβε χώρα στην Τουρκία και ότι κινδύνεψε η ζωή τους.

Για τη δεύτερη κατηγορία της παράνομης πτήσης, αλλά και της εκτέλεσης πτήσης για τον πιλότο, κρίθηκαν αθώοι, διότι η ελληνική νομοθεσία αναφέρεται σε πολιτικά και όχι στρατιωτικά αεροσκάφη.

Διατάχθηκε η διοικητική κράτησή τους μέχρι να εκδοθεί η απόφαση για χορήγηση ασύλου. Κατά την ακροαματική διαδικασία ένας Τούρκος δικηγόρος καταφέρθηκε εναντίον τους και διατάχθηκε η προσαγωγή του.

πηγή: news247.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα