ΕΡΤ: Στους ρυθμούς του Ρίο

Αρχίζει από την «Πρωινή ζώνη» η μεγάλη γιορτή των Ολυμπιακών

Από τη
Μαρία Ανδρέου

Η μεγάλη αθλητική στιγμή έφτασε! Το στοίχημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ξεκινά για την κρατική τηλεόραση τα ξημερώματα του Σαββάτου, οπότε (στις 02.00) θα μεταδοθεί ζωντανά η τελετή έναρξης, διάρκειας τριών ωρών. Η μετάδοση θα γίνει ταυτόχρονα από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ2. Την περιγραφή θα κάνουν οι Νίκος Τσώνης και Δημήτρης Χατζηγεωργίου, οι οποίοι θα καλύψουν ταυτόχρονα και όλα τα αγωνίσματα του στίβου. Αρχηγός της εξαμελούς αποστολής της δημόσιας τηλεόρασης στο Ρίο είναι ο Βαγγέλης Ιωάννου, που θα αναλάβει και τους αγώνες μπάσκετ, αλλά και το ρεπορτάζ από το Ολυμπιακό Χωριό. Η Μαρία Γκίκα θα παρουσιάσει τα αθλήματα της γυμναστικής, ο Παναγιώτης Μπότσας τους αγώνες κολύμβησης και ο Ακης Ιωακειμίδης τις προσπάθειες της Εθνικής πόλο.

Ωστόσο, ο Γιάννης Δάρρας μαζί με τον Χρήστο Παγώνη μέσω της εκπομπής της ΕΡΤ1 «Πρωινή ζώνη» θα μας βάλουν από σήμερα το πρωί στους ρυθμούς της μεγάλης γιορτής με απευθείας συνδέσεις με τη Βραζιλία, τους δημοσιογράφους της ελληνικής αποστολής αλλά και τους Ελληνες αθλητές.
«Η σημερινή εκπομπή θα είναι ένα αφιέρωμα στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του πλανήτη.

Το 2016 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά σε παγκόσμιο επίπεδο. Προσφυγιά, τρομοκρατία, πολιτική αναταραχή, οικονομική στενότητα. Ο κόσμος έχει ανάγκη τις όμορφες στιγμές, τη χαρά και το θέαμα που προσφέρουν τα νιάτα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μακάρι η ελληνική αποστολή να μας χαρίσει και μετάλλια, και να ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος στα πέρατα του πλανήτη. Μάλιστα, η ΕΡΤ1 θα διαμορφώσει το πρόγραμμά της ανάλογα με τις αθλητικές μεταδόσεις. Ετσι αξίζει να σημειωθεί ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Αυγούστου η εκπομπή «Πρωινή ζώνη» θα μεταδίδεται άλλοτε από τις οκτώ μέχρι τς δέκα το πρωί και άλλοτε από τις εννέα μέχρι τις έντεκα, μέχρι τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων» αναφέρει ο Γιάννης Δάρρας στη «δημοκρατία» και συμπληρώνει: «Πέρα από την πολιτική επικαιρότητα, θα καλύπτεται λεπτομερώς όλο το αθλητικό ρεπορτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ηδη έχουμε ξεκινήσει με τους αθλητικούς μας συντάκτες την ενημέρωση. Πέρα από αυτό, υπάρχουν και πολλές ειδήσεις από το Ρίο. Διαδηλωτές διέκοψαν την πορεία της ολυμπιακής φλόγας, τεράστιο κύμα χτύπησε το Κέντρο Τύπου, οι αθλητές αντιμετωπίζουν ληστείες στο Ολυμπιακό Χωριό, άσχημες συνθήκες στην υδροδότηση αλλά και στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ειδικά στα αθλήματα που έχουν να κάνουν με τη θάλασσα. Δεν ξέρω πόσο φαντασμαγορική θα είναι η συγκεκριμένη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς η Βραζιλία έχει προβλήματα και δεν θέλει να προκαλέσει το κοινό αίσθημα. Υπάρχει μεγάλη φτώχεια. Ωστόσο, το θέαμα των Ολυμπιακών δεν παύει να είναι μια ανάπαυλα και μια ανάταση στην ψυχολογία μας». Το Σαββατοκύριακο την πρωινή μας ενημέρωση στην ΕΡΤ1 θα αναλάβουν ο Ανδρέας Ροδίτης και η Ελένη Χρονά.

Κυριαρχία στα μεγάλα γεγονότα

Για τον Γιάννη Δάρρα, η ΕΡΤ κατάφερε μέσα στο 2016 σε όλα τα μεγάλα γεγονότα, πολιτικά και διεθνή, να κυριαρχήσει και ο Ελληνας τηλεθεατής να την εμπιστευθεί και να την αποζημιώσει με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης: «Πραγματικά αυτή τη χρονιά η ειδησεογραφία ξεπέρασε και την πιο τρελή φαντασία. Ειδήσεις που είχαν σχέση με παιδιά -γιατί είμαι κι εγώ πατέρας-, όπως ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που δεν ψάχνουν το όνειρο μιας καλύτερης ζωής αλλά την ίδια τη ζωή, με έκαναν κάποιες φορές να μην μπορώ να τις διαβάσω. Το ίδιο άσχημα αισθάνθηκα και με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια όπου ένα πανηγύρι χαράς έγινε θρίλερ και φρίκη στα μάτια των γονιών που προσπαθούσαν να σώσουν τα παιδιά τους από το φορτηγό.

Πραγματικά, στο κλάμα των παιδιών, όποιας καταγωγής, φυλής, θρησκείας, λυγίζω. Τι να πεις όταν πνίγεται ή σκοτώνεται η αθωότητα; Ο δάσκαλός μου στη δημοσιογραφία ο Παύλος Μπακογιάννης μού έλεγε «ότι συνυπάρχουμε για να διαφέρουμε». Αυτό μου τόνιζε μέχρι και το τέλος. Μακάρι η φράση του αυτή να γίνει κάποια στιγμή πραγματικότητα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα