Η γελοιοποίηση του δικτύου NBC

Οι παρουσιαστές, αφού αποκάλεσαν στο Ρίο τα Σκόπια ως «Μακεδονία», υπέπεσαν και σε γκάφα για τα… χρυσά μετάλλια του βασιλιά Φιλίππου

Οχι μόνο αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια, αλλά έκανε και ευφυολόγημα πέφτοντας σε χειρότερη γκάφα. Είπε δηλαδή ο τηλεπαρουσιαστής του NBC ότι ο Φίλιππος, ο βασιλιάς της «Μακεδονίας» και πατέρας του Αλέξανδρου, «είχε πάρει τρία χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιάδα»!

Σε τέτοια παγίδα μπορεί να πέσει κάποιος μόνο αν δεν ξέρει καθόλου ιστορία! Οταν όμως είναι ο κεντρικός σχολιαστής του -αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου- NBC Matt Lauer, που μετέδιδε την Παρασκευή την τελετή έναρξη της Ολυμπιάδας του Ρίο, τότε η άγνοια γίνεται «γκάφα» παγκόσμιας εμβέλειας.

Ο δημοσιογράφος, όταν μπήκε στο Μαρακανά η εξαμελής (!) ομάδα της ΠΓΔΜ και αφού εκφώνησε τη FYROM ως «Μακεδονία», ήθελε να πει και κάτι παραπάνω και συμπλήρωσε ότι η Μέρεντιθ Βιέρα (σ.σ.: συμπαρουσιάστρια στην αναμετάδοση) «μου θύμισε ότι ο Φίλιππος Β’ είναι βασιλιάς της Μακεδονίας, πατέρας του Μ. Αλεξάνδρου, και κέρδισε τρία μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας»! Η Μέρεντιθ το θυμήθηκε (από πού;) και το είπε στον συμπαρουσιαστή της, ο οποίος το υιοθέτησε αβίαστα!

Προφανώς και οι δύο δεν ξέρουν (από τα βιβλία που… διαβάζουν) ότι για να πάρει κάποιος μετάλλιο σε Ολυμπιάδα της αρχαιότητας έπρεπε πρώτα να είναι «Ελληνας την καταγωγή» ώστε να μπορεί να λάβει μέρος στους Αγώνες…

Φαίνεται όμως, ότι πέρα από Ιστορία το «ντουέτο» των σχολιαστών του NBC δεν γνώριζε ούτε τα στοιχειώδη διαδικαστικά από τις τελετές έναρξης άλλων ετών: ότι δηλαδή αυτό που χρόνια τώρα τηρεί η ΔΟΕ για την ονομασία της γειτονικής χώρας είναι η πλήρης ευθυγράμμιση με τον ΟΗΕ. Η ΔΟΕ όχι μόνο αποδέχεται τη διεθνή ονομασία των Σκοπίων (FYROM), αλλά κατατάσσει τη χώρα (αλφαβητικά) στο γράμμα «F», με το οποίο και μπήκε την Παρασκευή στο θρυλικό στάδιο μαζί με τις άλλες χώρες του «F» (France, Finland κ.λπ.)!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα