Οριζόντια αναλγησία

Από «τα περήφανα νιάτα και τα τιμημένα γηρατειά», που έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ξοδεύοντας άφθονο αλλά δανεικό χρήμα για να γίνει αρεστός και στις δυο κατηγορίες, φτάσαμε -στις μέρες των Μνημονίων- στα εξορισμένα νιάτα και τα ταπεινωμένα γηρατειά. Τα μεν πρώτα εξακολουθούν να φεύγουν όπως όπως από τη χώρα, τα δε δεύτερα, που εμπιστεύτηκαν την κυβέρνηση Τσίπρα, έχοντας απαυδήσει από το δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου, διαπιστώνουν με θλίψη και οργή τη μεγάλη κοροϊδία που έχουν υποστεί.

Παρά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που άκουγαν επί μακρόν, τα χτυπήματα έρχονται απανωτά. Δεν προλαβαίνουν να συνέλθουν από ένα και ακολουθεί το άλλο. Χθες εκδόθηκαν ακόμη δύο εγκύκλιοι-φωτιά που επιβεβαιώνουν ότι ο ιός της αναλγησίας έχει χτυπήσει για τα καλά και τη σημερινή κυβέρνηση. Η πρώτη αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. Η αναλγησία ξεπερνά κάθε προηγούμενο, καθώς όσοι ατυχείς συνταξιούχοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Ταμείο δεν θα μπορούν να πάρουν ούτε ευρώ προσωρινή σύνταξη, εάν δεν τα ρυθμίσουν. Ομως πώς θα ρυθμίσει κάποιος με την προσωρινή σύνταξη των 300 ευρώ τα χρέη του και θα καταφέρει να είναι συνεπής, εάν η δόση που πρέπει να πληρώνει ανέρχεται π.χ. στα 200 ευρώ; Μπορεί να ζει με τα υπόλοιπα 100;

Σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχει και συνέχεια. Ενώ μέχρι τώρα δινόταν ως προσωρινή σύνταξη το 80% των αποδοχών που είχε ο δικαιούχος 12 μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης, πλέον θα μπορεί να παίρνει μόλις το 50%. Δηλαδή οριζόντια περικοπή 30%!

Χθες, μάλιστα, βγήκε ακόμη μία «δολοφονική εγκύκλιος» από το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με αυτήν, η εισφορά 6% που καταβάλλουν οι συνταξιούχοι υπέρ του ΕΟΠΥΥ θα αφορά το άθροισμα όλων των καταβαλλόμενων συντάξεων και όχι μόνο μιας εξ αυτών, όπως ίσχυε έως τον Ιούλιο. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι όποιος λαμβάνει δύο συντάξεις θα δει το χέρι του κράτους να μπαίνει ακόμη βαθύτερα στην τσέπη του αρπάζοντας χρήματα που έχουν ήδη φορολογηθεί!

Αυτό, αλήθεια, λέγεται κοινωνική… δικαιοσύνη;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα