Δεσμεύτηκε η περιουσία Αλαφούζου

Για απόκλιση μεταξύ των καταθέσεων και των δηλωθέντων εισοδημάτων του

«Μπλόκο» στην κινητή και ακίνητη περιουσία του εφοπλιστή, επιχειρηματία στον χώρο των ΜΜΕ και ποδοσφαιρικού παράγοντα Γιάννη Αλαφούζου έβαλε χθες το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου. Συγκεκριμένα, το ΚΕΦΟΜΕΠ έστειλε χθες εντολή δέσμευσης των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών του επιχειρηματία σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας και των λοιπών περιουσιακών στοιχείων του. Η εντολή δόθηκε από τον κ. Αθανασίου στο ΚΕΦΟΜΕΠ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Οικονομική Εισαγγελία και αφορά τα 65 cds με στοιχεία για πάνω 1.000.000 Ελληνες φορολογουμένους οι οποίοι πραγματοποίησαν συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ την περίοδο από το 2000 ως το 2012.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και καταγγελία σε βάρος του επιχειρηματία που έδωσε ώθηση στην εισαγγελική έρευνα. Πριν δοθεί η εντολή για δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του επιχειρηματία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αλαφούζος κλήθηκε από το ΚΕΦΟΜΕΠ προκειμένου να δικαιολογήσει αποκλίσεις που είχαν εντοπιστεί μεταξύ του ύψους των τραπεζικών λογαριασμών του και των δηλωθέντων εισοδημάτων του. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει ποσό που αγγίζει τα 50.000.000 ευρώ (!). Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο ύψος της «εικαζόμενης φοροδιαφυγής» για την οποία ελέγχουν οι εισαγγελικές Αρχές τον επιχειρηματία.

Ο κ. Αλαφούζος σε χθεσινή ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του και αφήνει αιχμές σε βάρος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «γνωστών κέντρων». Συγκεκριμένα αναφέρει: «Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στη διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών. Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητές μου στην Ελλάδα (Σκάι και Παναθηναϊκός). Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευσή του». Παράλληλα, ο κ. Αλαφούζος στέκεται και στο γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο πριν από την πραγματοποίηση του διαγωνισμού δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.

Αντίδραση ΝΔ

Στο θέμα Αλαφούζου έκανε παρέμβαση και η Ν.Δ., τονίζοντας πως σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, καταλογίζοντας όμως στην κυβέρνηση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών απόπειρα χειραγώγησης της ενημέρωσης. Η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν άμεση, καλώντας τη Ν.Δ. «αντί να προσπαθεί να δημιουργεί κλίμα και να βάζει διαρκώς εμπόδια να κάνει έστω και τώρα αυτοκριτική».

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα