Siemens: Διώξεις για την αναβολή

Απόδοση πειθαρχικών ευθυνών κατά Ντογιάκου, Γεράκη και Θεοδωροπούλου από την εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Στην απόδοση πειθαρχικών ευθυνών σε βάρος τριών εισαγγελικών λειτουργών για την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης για την υπόθεση της Siemens (προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ) προχώρησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.
Συγκεκριμένα, η κυρία Δημητρίου άσκησε πειθαρχική δίωξη (σ.σ.: «αγωγή», όπως λέγεται νομικά) και παρέπεμψε στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο και τους εισαγγελείς Εφετών Γιώργο Γεράκη και Αθηνά Θεοδωροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κ. Ντογιάκο καταλογίζεται ότι, από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δηλαδή του εισαγγελικού λειτουργού ο οποίος εποπτεύει όλα τα θέματα και τις ενέργειες που τελούνται στην Εισαγγελία στην οποία είναι επικεφαλής, δεν επέδειξε την αναγκαία ειδική μέριμνα που απαιτούσε μια υπόθεση όπως αυτή της Siemens, η οποία έχει τεράστιο ενδιαφέρον για την κοινή γνώμη -και όχι μόνο- και «σέρνεται» για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ανάκριση, λόγω της πολυπλοκότητάς της.

Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα τμήματα του βουλεύματος που είχε ζητηθεί να μεταφραστούν δεν αφορούσαν τους συγκεκριμένους αλλοδαπούς κατηγορουμένους οι οποίοι είχαν ζητήσει τη μετάφραση, αλλά άλλον Γερμανό κατηγορούμενο, κάτοικο εξωτερικού, για τον οποίο έχει διαχωριστεί η δικογραφία (δηλαδή, δεν θα δικαζόταν μαζί με τους υπολοίπους).

Με άλλα λόγια, είχε ζητηθεί η μετάφραση τμημάτων του βουλεύματος για άλλον, τρίτο κατηγορούμενο, και όχι για εκείνους που είχαν καταθέσει αίτημα για μετάφραση του βουλεύματος. Οσον αφορά τον κατηγορούμενο Φάνη Λυγινό, επιδόθηκαν το παραπεμπτικό βούλευμα και η κλήση σε δικηγόρο που δεν τον εκπροσωπούσε πλέον, ενώ είχε δηλωθεί η αλλαγή. Από την άλλη, η κυρία Θεοδωροπούλου ελέγχεται, διότι είχε απορρίψει το αίτημα μετάφρασης του βουλεύματος των αλλοδαπών κατηγορουμένων στην επίμαχη υπόθεση της Siemens. Στη συνέχεια, ο κ. Γεράκης συμφώνησε και ενέκρινε την απόρριψη του αιτήματος των Γερμανών κατηγορουμένων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα