Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ!

Μάλλον κάποιους έχει χτυπήσει κατακούτελα η ζέστη. Αλλιώς, με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η απόφαση να αυξήσουν τους μισθούς των εκπροσώπων της τρόικας στην Ελλάδα και ορισμένων ντόπιων συνεργατών τους κατά 75%, γιατί, όπως λένε, διαπίστωσαν ότι τα 100.000 ευρώ που έπαιρναν είναι λίγα για τη δουλειά που κάνουν!

Θα τρελαθούμε εντελώς; Σε μία χώρα όπου οι πολίτες της κινούνται μεταξύ αυτοκτονίας και ψυχιάτρων από τις περικοπές και τους φόρους, κάποιοι αποφάσισαν να δώσουν αύξηση 70.000 ευρώ (ναι, καλά διαβάσατε) στους «γαλαζοαίματους» του ΤΧΣ, οι οποίοι θα πλουτίζουν όταν ο λαός πεθαίνει.

Οφείλουν να πουν αυτοί οι φωστήρες της επιτροπής επιλογής, που πρότειναν τέτοιους μισθούς για τη νέα διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ποια είναι η βαριά και ασήκωτη δουλειά για την οποία πρέπει να πληρώνονται με χρυσάφι.

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε πραγματικά γιατί χρειάζεται ένας άνθρωπος που, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να διαθέτει «άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας», ενώ «η ευχέρεια στα ελληνικά θα θεωρηθεί πολύ σημαντικό επιπρόσθετο προσόν», να αμείβεται με μισθό που αντιστοιχεί σε μισθούς 30 ανθρώπων.

Δηλαδή θα λαμβάνει 200.000 ευρώ τον χρόνο για να ελέγχει εάν οι τραπεζίτες, που τους ορίζουν επί της ουσίας οι ίδιοι, τηρούν ορθά όσα περιλαμβάνει το Μνημόνιο. Αν, μάλιστα, συμπεριλάβουμε όλη την παρέα, μια χούφτα άνθρωποι θα παίρνουν τον μήνα όσα αθροιστικά 180 εργαζόμενοι επιστήμονες τον χρόνο. Και δεν έχουν σηκωθεί ακόμα οι πέτρες…

Είναι δυνατόν η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, όπως αυτοαποκαλείται, να μην αντιδρά σε αυτήν την εξόφθαλμη απόφαση που αποτελεί πρόκληση για όλους τους εργαζομένους; Και πώς θα μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους συνταξιούχους, που τους κάνουν τη σύνταξη φιλοδώρημα, έπειτα από αυτό;

Αραγε κάποιος από το Μαξίμου θα φιλοτιμηθεί τουλάχιστον να απαντήσει; Αν και το σωστό είναι να ακυρωθεί αμέσως αυτή η προκλητική απόφαση, που επιχειρήθηκε μάλιστα να περάσει και εντελώς αθόρυβα…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα