Βερολίνο: Ζητά Ελληνες φαντάρους

Αφού απορροφά τα δυνατά μυαλά της χώρας, η Γερμανία ετοιμάζει τώρα το έδαφος για «εισαγωγή» στρατιωτικών

Το Βερολίνο, αφού διέλυσε με την πολιτική της λιτότητας που επέβαλε στην Ε.Ε. κράτη όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία και ανάγκασε τα «δυνατά μυαλά» και το επιστημονικό προσωπικό να ξενιτευτούν και να αναζητήσουν εργασία σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Γερμανία, τώρα θέλει και την «εισαγωγή» στρατιωτικών από τις χώρες αυτές.

Προβάλλει δε για να πετύχει την ενίσχυση της ασφάλειας στο εσωτερικό της το επιχείρημα των δήθεν ευρωπαϊκών στρατιωτικών εκπαιδεύσεων και αποστολών. Με λίγα λόγια η Γερμανία θέλει να δημιουργήσει ένα Δ’ Ράιχ με τη συνδρομή στρατιωτών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το να απευθύνει πρόσκληση σε Ελληνες είναι τουλάχιστον ύψιστη πρόκληση, δεδομένων των σφαγών που έκαναν οι ναζί στην Ελλάδα.

Τα σχέδια αυτά απεργάζονται στο υπουργείο Αμυνας της Γερμανίας, αφού η δραστήρια και πιθανή διάδοχος της Ανγκελα Μέρκελ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επιχειρεί να ενισχύσει τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, αντιλαμβανόμενη πώς η οικονομία και η διπλωματία δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν ρόλο «ηγεμονικό» στο Βερολίνο. Αφού λοιπόν αποφάσισε να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες με την έγκριση του «σκληρού» Β. Σόιμπλε, τώρα αναζητεί «φθηνό» προσωπικό από τις χώρες που κατέστρεψε οικονομικά.

Σύμφωνα λοιπόν με τη «λευκή βίβλο» του γερμανικού υπουργείου Αμυνας, την οποία ενέκρινε η κυβέρνηση Μέρκελ στα μέσα Ιουλίου, το άνοιγμα των ενόπλων δυνάμεων για πολίτες, άνδρες και γυναίκες, από άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. όχι μόνο, θα συνέβαλλε αποφασιστικά στην ανανέωση του προσωπικού της Bundeswehr (γερμανικός στρατός), αλλά θα αποτελούσε και ένα ισχυρό μήνυμα ευρωπαϊκής προοπτικής. «Σε λίγα χρόνια δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν στις ασκήσεις και στρατιωτικοί από την Πορτογαλία ή την Ελλάδα» ανέφερε η Deutsche Welle.

Οι Γερμανοί επικαλούνται θέματα ασφαλείας στην Ευρώπη και προσπαθούν να στήσουν ισχυρές ένοπλες δυνάμεις με πρόσχημα τον ευρωστρατό ή την ευρωπαϊκή εκστρατευτική δύναμη Eurocorps. Τα σχέδια ωστόσο του Βερολίνου δέχονται και κριτική, καθώς υπάρχουν φωνές που λένε ότι «άλλο υπάλληλος και άλλο στρατιωτικός που καλείται να πέσει για την πατρίδα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα