Εντιμότατοι φίλοι του υπόδικου Γεωργίου!

Σε ρόλο υπερασπιστή ο απίθανος Θεοχάρης, ο λάτρης των Μνημονίων Αδωνις αλλά και ο Κεγκέρογλου

Ρεπορτάζ
Σπύρος Κάραλης

Ευθεία πρόκληση στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και στο κοινό αίσθημα όσον αφορά την εξακρίβωση των πραγματικών συνθηκών υπό τις οποίες η Ελλάδα σύρθηκε στη μέγγενη της ξένης εποπτείας συνιστούν οι συνεχείς και συστηματικές προσπάθειες πολιτικών και άλλων, κύκλων, στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό («Financial Times»), να δικαιώσουν και να διασώσουν τον Ανδρέα Γεωργίου από τις κακουργηματικές ευθύνες που τον βαραίνουν.

Στους… εντιμότατους φίλους του πρώην προέδρου και ισχυρού άνδρα της ΕΛ.ΣΤΑΤ. (με τις πλάτες του ΔΝΤ) προστέθηκαν χθες ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Χάρης Θεοχάρης. Και οι τρεις, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την τεράστια εθνική βλάβη, προσπάθησαν να βγάλουν λάδι το πρόσωπο το οποίο φέρει ακέραια την ευθύνη για την πλασματική διόγκωση του ελληνικού χρέους τη διετία 2009-2010, που είχε συνέπεια να οδηγηθεί η χώρα στη δίνη της κρίσης και της ύφεσης.

Να «αθωώσει»

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. προσπάθησε διά της πλαγίας οδού να αθωώσει τον Ανδρέα Γεωργίου, λέγοντας ότι «στο Μνημόνιο μπήκαμε τον Μάιο του 2010, ενώ ο κ. Γεωργίου ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο» Ο άλλος… φίλος του πρώην προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ο Χάρης Θεοχάρης, χρησιμοποιώντας καρμπόν επιχειρηματολογία με τον Αδωνι Γεωργιάδη, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας λόγο για «χειραγώγηση της Δικαιοσύνης» με αφορμή τη δίωξη για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009:

«Οταν η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να καταλάβει ότι μπαίνουμε στο Μνημόνιο τον Μάιο και ο Ανδρέας Γεωργίου αναλαμβάνει τον Αύγουστο, σημαίνει ότι είναι χειραγωγημένη για πολιτικούς σκοπούς από κάποιους ανθρώπους και το κάνει για να φέρει τα αποτελέσματα που θέλουν αυτοί». Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο τρίτος της παρέας των φίλων, «βλέπει» προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ξαναγράψει τα γεγονότα, «αθωώνοντας την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και ρίχνοντας όλα τα βάρη στον Γιώργο Παπανδρέου». Και υποστηρίζει ότι
εξαιτίας αυτής της προσπάθειας θα πρέπει να διακοπεί κάθε πολιτική σχέση του ΚΙΔΗΣΟ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα