Αναβολή σέντρας

Ο Σταύρος Κοντονής θα ανακοινώσει σήμερα ότι δεν θα γίνει η πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Η απόφαση είναι ειλημμένη. Ο Σταύρος Κοντονής αναμένεται εντός της ημέρας να ανακοινώσει την αναβολή της πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκας, που είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο. Οπως άφηναν να διαρρεύσει από το υφυπουργείο Αθλητισμού, ο Κοντονής θα επικαλεστεί «λόγους ασφαλείας» με αφορμή τις πραξικοπηματικές, όπως τις είχε χαρακτηρίσει σε ανακοίνωσή του, ενέργειες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο θέμα της διαιτησίας και της παρέμβασής της στα πειθαρχικά όργανα.

Η αναβολή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει χρονική διάρκεια τριών εβδομάδων και, μοιραία, η σέντρα του πρωταθλήματος θα δοθεί μετά τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας (1/9 με Ολλανδία και 6/9 με Γιβραλτάρ). Η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης του Σούπερ Λίγκας είναι το Σάββατο 10/9.
Αλλωστε, ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε προειδοποιήσει με προχθεσινή ανακοίνωση την ΕΠΟ ζητώντας «να επαναφέρει τη νομιμότητα και την κανονικότητα στο ποδόσφαιρο αποκαθιστώντας τα πειθαρχικά όργανα στην πρωθύστερη της 1ης Αυγούστου σύνθεσή τους», διότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξει διακοπή των πρωταθλημάτων.

Στήριξη των τριών


Στο πλευρό του Κοντονή έχουν ταχθεί οι τρεις «μεγάλοι» Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχουν καμία διάθεση να συμμετάσχουν στο σημερινό διεφθαρμένο πρωτάθλημα. Αντίθετα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός με (σκληρή) ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ υποστήριξε ότι «ο Κοντονής και οι υποβολείς του κάνουν το ποδόσφαιρο τσίρκο», προσθέτοντας ότι, αν δεν αρχίσει το πρωτάθλημα, «θα κινηθεί νομικά ώστε να προστατεύσει τα συμφέροντα του Συλλόγου».

Η… ανεκδιήγητη ΕΠΟ ετοιμάζεται, πάντως, να ορίσει εντός της ημέρας διαιτητές και παρατηρητές για τα ματς της πρεμιέρας. Οπως και να έχει ο Γιώργος Γκιρτζίκης και οι υπόλοιποι διοικούντες της ομοσπονδίας μετρούν… μέρες! Οπως διέρρευσε προχθές, την παραπομπή σε δίκη του προέδρου της ΕΠΟ και όλων των υπόλοιπων εμπλεκομένων στην υπόθεση της κάρτας υγείας προχώρησε με βούλευμα ο δικαστής και πρόεδρος του θερινού τμήματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών Αλέξανδρος Σάββας. Αυτό σημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι θα εκπέσουν των αξιωμάτων τους και θα αποχωρήσουν από την ΕΠΟ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα