Σαμαράς: Μονοιασμένοι και αποφασισμένοι οι Έλληνες θα κάνουμε αυτό που πρέπει

Μήνυμα αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό προσπάθησε να στείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας από τη Β΄ Μοίρα Καταδρομών στη Νάουσα, όπου γιόρτασε το Πάσχα. «Εύχομαι σε όλους μας να είναι μια πραγματική Ανάσταση για τον ελληνικό λαό που υπέφερε τον τελευταίο καιρό. Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να ξεπεραστεί η κρίση με ομόνοια, με πίστη σε αυτό που κάνουμε και με το όνειρο ότι ύστερα από τα Πάθη έρχεται η Ανάσταση» είπε, παραδεχόμενος ότι οι πολίτες τα... έχουν δώσει όλα. Στην Αθήνα παρέμεινε για τον εορτασμό του Πάσχα ο απερχόμενος πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, ο οποίος, μετά τις αποδοκιμασίες των πολιτών στον Αγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, κατά την αναστάσιμη ακολουθία, δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

 

Την ελπίδα στους πολίτες θέλησε να εμφυσήσει με το μήνυμά του για την Ανάσταση του Θεανθρώπου ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. «Μετά τα Πάθη, ήρθε η λαμπροφόρος Ανάσταση. Με την Ανάσταση ήρθε και η παντοδύναμη ελπίδα. Μονοιασμένοι και αποφασισμένοι όλοι οι Ελληνες θα κάνουμε αυτό που πρέπει, δηλαδή την ελπίδα πραγματικότητα. Για κάθε σπίτι. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά» είπε από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο, ενώ ανήμερα το Πάσχα επισκέφθηκε οίκο ευγηρίας στο Αργος, για να δώσει και να πάρει θάρρος από τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί και να στείλει μήνυμα ανάπτυξης, για την οποία υπογράμμισε ότι έχει συγκεκριμένο σχέδιο.

 

«Είναι μια μέρα που μας επιβάλλει να είμαστε ενωμένοι, αισιόδοξοι, ελπιδοφόροι» είπε από τη Μονή Βλαντάδων στη Θεσσαλονίκη ο Ευ. Βενιζέλος. Στο πασχαλινό του μήνυμα, άλλωστε, υποστήριξε ότι «αυτό το Πάσχα μπορεί να είναι αυτό που σημαίνει η λέξη Πάσχα: έξοδος, ευκαιρία εξόδου από την κρίση». Στην Αθήνα πέρασαν το Πάσχα η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και οι πρόεδροι του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης και της ΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Κουβέλης, ενώ στην Αίγινα έκανε Ανάσταση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας -που το Πάσχα επισκέφθηκε το Κέντρο Αποκατάστασης Παίδων Βούλας,- και στο Γαλαξίδι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος.

 

 

Μαριτίνα Ζαφειριάδου

Ετικέτες: