ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Να αλλάξει αυτό το σύστημα που αναπαράγει δυστυχία, εθνικές τραγωδίες, και διχασμούς!

Αναυδη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί τα τεκταινόμενα γύρω από την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής, των δανείων που δόθηκαν στον κ. Καλογρίτσα και των παρατυπιών, ενδεχομένως και παρανομιών, που διαπράχθηκαν κατά τη διαδικασία χορήγησης αδειών τηλεοπτικών σταθμών.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά είχε και το σκάνδαλο Κοσκωτά, με την Τράπεζα Κρήτης, τον εν λόγω επιχειρηματία που δραστηριοποιήθηκε στα ΜΜΕ και τους πολιτικούς να δημιουργούν στην ουσία ένα μοντέλο διαπλοκής, που απλά αναπαράχθηκε εν έτει 2016, με άλλους πρωταγωνιστές, ενώ μερικοί από τους κομπάρσους παρέμειναν οι ίδιοι.

Θα έλεγα ότι το σκάνδαλο της Τράπεζας Αττικής μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στην πορεία αυτής της χώρας, που «κωλοσούρνεται» στην Ιστορία, όπως εύστοχα είχε προβλέψει ο αείμνηστος στρατηλάτης της Επανάστασης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Και μιλάμε για ευεργετική επίδραση, γιατί αποτελεί θαυμάσια ευκαιρία για τους Ελληνες πολίτες να αντιληφθούν επιτέλους ότι στην Ελλάδα επί πολλές πολλές δεκαετίες έχει εγκαθιδρυθεί ένα σύστημα κατανομής και διαχείρισης της εξουσίας, που αναπαράγει ακριβώς τα ίδια φαινόμενα.
Και πρόκειται για ένα σύστημα που φαίνεται ότι είναι προσωποπαγές, για να δημιουργείται κάθε φορά η ανάγκη στον κόσμο, μέσα στην απελπισία του από τις τραγωδίες που διαδέχονται η μία την άλλη, να περιμένει έναν σωτήρα, έναν ηγέτη που θα τον σώσει.
Ομως κανείς ηγέτης και κανείς σωτήρας, από μέσα ή απέξω, δεν πρόκειται να σώσει αυτή τη χώρα, που έχει υποδουλωθεί επίσημα επί ημερών αυτής της κυβέρνησης για 99 χρόνια.
Τι πρέπει να γίνει;

Πολύ απλά να αλλάξει αυτό το σύστημα, που αναπαράγει διχασμούς, εθνικές τραγωδίες, χρεοκοπίες και δυστυχία στους Ελληνες και στον Ελληνισμό, και να εγκαθιδρυθεί ένα πραγματικά δημοκρατικό πολίτευμα, που θα καθιστά υπεύθυνο καθένα Ελληνα πολίτη για την πορεία της χώρας.
Και το «να αλλάξει» και «να εγκαθιδρυθεί» δεν θα γίνει από μόνο του ούτε θα το κάνουν κάποιοι άλλοι για εμάς.

Ηρθε η ώρα την υπόθεση αυτή να την πάρουν στα χέρια τους οι Ελληνες πολίτες.
Μπορεί να πει κανείς ότι τα συνθήματα αυτά τα ακούσαμε κι άλλες φορές, από άλλους.

Τη φορά αυτή είναι διαφορετικά, γιατί ποτέ οι Ελληνες, από τότε που ιδρύθηκε το νέο ελληνικό κράτος, δεν κάναμε μια πραγματικά δημοκρατική επανάσταση, που θα φέρει τον πολίτη στο επίκεντρο των εξελίξεων. Για να είναι αυτός που ορίζει την τύχη του και την τύχη της πατρίδας και του έθνους, και όχι μια παρέα καλόπιστων ή κακόπιστων, που κάθε φορά εγκαθίσταται στο Μαξίμου.
Μια ομάδα νέων ανθρώπων αρχίζει μια πολιτική εκστρατεία, την «πολιτική επανάσταση “το δέλτα”», που έπειτα από 2.000 χρόνια, που ήταν η τελευταία έκφανση της δημοκρατίας στον ελληνικό κόσμο, φιλοδοξεί να εγκαθιδρύσει την πραγματική δημοκρατία στη χώρα όπου γεννήθηκε.

Ο δρόμος είναι κακοτράχαλος και γεμάτος αγκάθια, με τους Ελληνες πολίτες να έχουν συνηθίσει άλλο ρόλο, αυτόν του κομπάρσου ή, για την ακρίβεια, τον διακοσμητικό ρόλο του ψηφοφόρου σε εκλογές στημένες από κλειστές ομάδες και ομαδούλες, που δεκαετίες τώρα απλά δίνει το απαραίτητο δημοκρατικοφανές άλλοθι και στην ουσία νομιμοποιεί τους καταστροφείς της πατρίδας να ολοκληρώνουν κάθε φορά το καταστροφικό έργο τους.
Αυτόν τον δύσκολο και κακοτράχαλο δρόμο καλούνται να ακολουθήσουν οι Ελληνες, έναν δρόμο που θα αναγορεύσει τον πολίτη σε υπέρτατο αξίωμα με βάση την εξής λογική: Πρώτα είναι ο πολίτης, πάνω από τον πολίτη είναι οι νόμοι, πάνω από τους νόμους είναι το Σύνταγμα και πάνω από το Σύνταγμα είναι και πάλι ο πολίτης.

Η Ελλάδα και οι Ελληνες πολίτες δικαιούμαστε καλύτερη τύχη, την οποία πρέπει να δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι.
Αρχίζουμε στις 14 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.

Οσοι δημοκράτες προσέλθετε, για να δούμε το πώς και το γιατί.

Σάββας Καλεντερίδης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα