Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική!

Ένα σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες. Η είδηση είναι ότι ένας Γάλλος υπήκοος, ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστές, εμβόλισε στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ που τον παρακολουθούσε διακριτικά.

Μάλιστα και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, την ώρα που ο 49χρονος Γάλλος ανέπτυξε ταχύτητα και εμβόλισε το αυτοκίνητο των δυο πρακτόρων της ΕΛ.ΑΣ, φώναζε “Αλλάχ Ακ Μπαρ”, δηλαδή ο “Θεός είναι μεγάλος” και μάλιστα την ώρα που οι αστυνομικοί με προτεταμένα τα όπλα τους τον είχαν ακινητοποιήσει και τον είχαν υποχρεώσει να γονατίσει με τα χέρια στο κεφάλι.

Ωστόσο και σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ουδεμία αναφορά έχουν στα χέρια τους όσον αφορά στην συγκεκριμένη φράση που φέρεται να φώναζε ο 49χρονος. Κατά συνέπεια κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται τουλάχιστον από επίσημες πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος Γάλλος υπήκοος, Αραβικής όμως καταγωγής, θεωρείται απο το “Πανευρωπαϊκό Κέντρο Αντιμετώπισης Ισλαμικής Τρομοκρατίας”, ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστικές ομάδες και κατά συνέπεια έχει εκδοθεί για τον ίδιο “ειδικό δελτίο επιτήρησης και παρακολούθησης” και κατά συνέπεια επιβάλεται το μέτρο του “Ειδικού Ελέγχου Προσώπων για λόγους Ασφαλείας”.

Για το λόγο αυτό την περαιτέρω έρευνα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία βρίσκεται σε άμεση επαφή με τις Γαλλικές Μυστικές Υπηρεσίες.

Τα “ύποπτα” ταξίδια

Άλλωστε, και σύμφωνα με πληροφορίες, Ευρωπαϊκές Μυστικές Υπηρεσίες έχουν διαπιστώσει πως ο 49χρονος Γάλλος υπήκοος έχει πραγματοποιήσει την τελευταία πενταετία, πολλά ταξίδια στην Υεμένη, το Ιράκ και το Ιράν.

Ο 49χρονος πριν από περίπου μιάμιση εβδομάδα εισήλθε στην χώρα μας από τους Κήπους Έβρου προερχόμενος από Τουρκία. Εκεί κρατήθηκε δυο ημέρες μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι Γαλλικές Αρχές πως δεν εκκρεμεί σε βάρος του κάποια καταδίκη, ενώ δεν φέρετε να έχει διαπράξει αδίκημα που να συντελεί στην κράτηση του από τις Ελληνικές Αρχές.

Αυτά όσον αφορά στην επίσημη επικοινωνία των δυο Αρχών, διότι λίγες ώρες αργότερα μέσω των “καναλιών” ενημέρωσης που έχουν δημιουργηθεί μέσω των Ευρωπαϊκών Μυστικών Υπηρεσιών, ενημερώθηκε η ΕΥΠ από συνεργαζόμενη Μυστική Υπηρεσία, πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι σοβαρά ύποπτος για σχέση με τζιχαντιστικές ομάδες και κατά συνέπεια σε βάρος του έχει εκδοθεί “δελτίο ειδικής επιτήρησης και παρακολούθησης”.

Η παρακολούθηση

Αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί στην διεθνή τρομοκρατία, άρχισαν να παρακολουθούν με μη χαρακτηρισμένο όχημα τον ύποπτο Γάλλο, μέχρι που στην περιοχή της Ασπροβάλτας σημειώθηκε το περιστατικό με τον εμβολισμό του οχήματος των δυο αστυνομικών.

Βέβαια ο 49χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με κατηγορίες για απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών, εξύβριση και αντίσταση κατά της Αρχής.

Ο ίδιος είπε στον πρόεδρο του Αυτοφώρου όπου και οδηγήθηκε πως πέρασε τους δυο αστυνομικούς για κλέφτες και φοβήθηκε για την σωματική του ακεραιότητα και έτσι αποφάσισε να αντιδράσει.

newsit.gr

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα