Επιστρέφει Ελλάδα ο Big Mak

Υστερα από πέντε μήνες αναμονής και διαπραγματεύσεων, ο κύβος ερρίφθη και ο Μάκης Ψωμιάδης παραδίδεται στις 2 το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας από κλιμάκιο της Interpol της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM) στα σύνορα (Εύζωνες) στις αντίστοιχες ελληνικές αρχές.

 

Παρότι οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών είχαν «μπλοκάρει»... στη μετάφραση, τα Σκόπια, όπως έγινε γνωστό χθες, έκαναν δεκτό το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, με το οποίο από το δεύτερο δεκαήμερο του Νοέμβριου του 2011 είχε ζητηθεί η έκδοση του άλλοτε ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Καβάλα και βασικού κατηγορουμένου για την υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων, ο οποίος είχε συλληφθεί σε καφετέρια των Σκοπίων στις 9 Νοεμβρίου 2011.

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στο αίτημά του προς τον ομόλογό του είχε επικαλεστεί την ευρωπαϊκή σύμβαση για την έκδοση εγκληματιών και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο ανακριτής του Πρωτοδικείου των Σκοπίων να διατάξει την προφυλάκισή του. Και τους πέντε μήνες που μεσολάβησαν, οι αρμόδιες αρχές της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας προέβαλαν γραφειοκρατικά προβλήματα...

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είχε διαφύγει στα Σκόπια μετά τη διαφωνία που ανέκυψε για την ποινική του μεταχείριση ανάμεσα στον ανακριτή Γ. Κασσίμη και την εισαγγελέα Πρωτοδικών Α. Θεοδωροπούλου. Ο πρώτος είχε ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του με περιοριστικούς όρους και η δεύτερη να προφυλακιστεί και έτσι το θέμα είχε παραπεμφθεί στο δικαστικό συμβούλιο και ο κατηγορούμενος πρόλαβε να... εξαφανιστεί. Επειτα από αυτήν την εξέλιξη, ο «Big Mak» θα λογοδοτήσει, επιτέλους, για τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει -μεταξύ των οποίων η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος για την υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων- στην ελληνική Δικαιοσύνη.

 

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, καθώς και ένταλμα προσωρινής κράτησης.

 

 

Βάσω Παλαιού

Ετικέτες: