Ληστές στο σπίτι του Παττακού!

Ληστρική επιδρομή στην κατοικία του πάμπτωχου Στυλιανού Παττακού (εκ των πρωτεργατών της 21ης Απριλίου 1967) στα Κάτω Πατήσια έκαναν τα ξημερώματα της Πέμπτης άγνωστοι κακοποιοί. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες δεν βρήκαν χρήματα στο σπίτι του υπερήλικα (104 ετών) Παττακού και διέφυγαν έχοντας αφαιρέσει μόνο κάποια αναμνηστικά μετάλλια και παράσημα (τις αναμνήσεις του, δηλαδή), καθώς και συλλεκτικά νομίσματα.

Από τις καταθέσεις που έχουν λάβει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ανέλαβαν να διενεργήσουν την προανάκριση για το συμβάν, προκύπτει ότι οι ληστές ήταν τρεις και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες (τύπου full face). Μπήκαν στο σπίτι λίγα λεπτά μετά τις 04.00 τα ξημερώματα, παραβιάζοντας την κατοικία, και η πρώτη ενέργειά τους ήταν να ακινητοποιήσουν, με τη χρήση βίας, την αλλοδαπή -υπήκοο Ουκρανίας- οικιακή βοηθό του Στυλιανού Παττακού, απομονώνοντάς την σε δωμάτιο του σπιτιού. Τότε ξεκίνησαν να ερευνούν τους χώρους για χρήματα, δίχως όμως να εντοπίσουν κάτι πολύτιμο πέρα από τα μετάλλια, τα παράσημα, τα νομίσματα και λίγα κοσμήματα. Οι τρεις ληστές αποχώρησαν βιαστικά, αλλά δίχως να γίνουν αντιληπτοί από περιοίκους. Λίγη ώρα μετά τη διαφυγή τους, η οικιακή βοηθός ειδοποίησε την Αμεση Δράση και σύντομα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί. Ακολούθησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όμως δεν κατέστη εφικτός ο εντοπισμός τους. Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο ο Παττακός βρισκόταν στο δωμάτιό του και κοιμόταν, και δεν αντιλήφθηκε τίποτε από όσα συνέβησαν. Παράλληλα, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν γνώριζαν σε ποια κατοικία επέδραμαν ή κινήθηκαν βάσει τυχαίας… στόχευσης.

Ούτε σύνταξη

Υπενθυμίζεται ότι ο Στυλιανός Παττακός σήμερα είναι κατάκοιτος, με σοβαρό πρόβλημα στην όραση (σχεδόν ολική τύφλωση) και περιορισμένη αντίληψη του περιβάλλοντος, ενώ δεν λαμβάνει σύνταξη, καθώς -όπως ο ίδιος είχε περιγράψει παλαιότερα- για το κράτος θεωρείται αποβιώσας από το 1974. Το κόστος για την οικιακή βοηθό καλύπτεται από τις δύο κόρες του, καθώς μοναδικό έσοδό του, όπως αναφέρουν συγγενείς του, είναι τα χρήματα που βγάζει από τα έντεκα βιβλία που έχει συγγράψει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα