Επίθεση σε Τσίπρα αλλά και «αποστάσεις» από τη ΝΔ

Τι είπαν στη συζήτηση της Βουλή οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν οι επικεφαλής των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κρατώντας παράλληλα και σαφείς αποστάσεις από τη Ν.Δ.

Για «λάσπη του παρελθόντος στον ανεμιστήρα» με στόχο τον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα κατηγόρησε την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ στη δευτερολογία της έδειξε την εμμονή της κατά του Κ. Καραμανλή, λέγοντας προς τον Δ. Παπαγγελόπουλο «μιλήσατε ως υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή». «Ονομάζομαι Φώφη Γεννηματά και είμαι πάρα πολύ περήφανη για την οικογένειά μου, την παράταξή μου και τη διαδρομή μου. Δεν σηκώνω bullying, το bullying εκεί που σας παίρνει. Ντρέπομαι για λογαριασμό σας, που παρακολούθησα αυτή τη συζήτηση» ανέφερε. «Κύριε Τσίπρα, νομίζετε ότι έχετε το πολιτικό ή το ηθικό ανάστημα να μας κουνάτε το δάχτυλο;» είπε χαρακτηριστικά.

«Εκτός πραγματικότητας»

«Μόνο η Χρυσή Αυγή θα χτυπήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή» ήταν το μήνυμα του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Η διαπλοκή, κατήγγειλε, «είναι έργο της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Αριστεράς», ενώ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός «βρίσκεται εκτός πραγματικότητας, καθώς μιλά για ανάκαμψη την ώρα που η κοινωνία εξαθλιώνεται με ανεργία, δυσβάσταχτους φόρους, περικοπές και πλειστηριασμούς». Ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή έχει στην κυριολεξία «σταυρωθεί» από τα διαπλεκόμενα κανάλια και οι νταβατζήδες καναλάρχες συνεχίζουν ανενόχλητοι την ασυδοσία και την παράνομη φίμωση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. «Ο ελληνικός λαός προσδοκά στην τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου που, παρά τον πόλεμο και τη λάσπη των νταβατζήδων, ολοένα γιγαντώνεται» σημείωσε.

Διμέτωπη επίθεση τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τη Ν.Δ. εξαπέλυσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας πως «έχει καταντήσει θλιβερή μονοτονία η διαμάχη για τη διαφθορά και τη διαπλοκή» και ότι «μόνο με καχυποψία την αντιμετωπίζει ο λαός». Οπως είπε, «παρακολουθούμε το ίδιο έργο. Τόσο χιλιοπαιγμένο». Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προτίθεται να εφαρμόσει μέτρα που δεν πρόλαβε η Ν.Δ., αν και θα ήθελε, τονίζοντας ότι με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν και τους αγώνες του λαού. «Ματ και χημικά και οι δύο. Παρότι η Ν.Δ. στήριζε την καταστολή, ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει και μετά στενοχωριέται» ανέφερε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εκτόξευσε σφοδρά πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Οι δημαγωγοί και οι λαϊκιστές δεν κατακτούν μόνοι τους την εξουσία, χρειάζονται κανάλια, χρήματα, διαπλοκή με συμφέροντα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Η διαπλοκή σάς βοήθησε για να φτάσετε στην εξουσία… Κύριο μέλημά σας ήταν να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενους τους άλλους και για δύο χρόνια να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενο το Ποτάμι. Ρίξατε τόνους λάσπης στο Ποτάμι και το κάνατε με τη βοήθεια αυτών που καταγγέλλατε». Ο φόβος του κ. Τσίπρα, κατά τον ίδιο, «ήταν μήπως μπουν στην πολιτική δυνάμεις ανεξάρτητες από τα συμφέροντα».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης είπε απευθυνόμενος στα άλλα κόμματα «αντί να κάνετε προτάσεις, όλο κορόνες, κοκορομαχίες και νομίζετε ότι ο κόσμος είναι βλάκας». Κατήγγειλε ότι οι δημοσκόποι «μετά τον Φλεβάρη του 2016 σταμάτησαν να βάζουν το ερώτημα για οικουμενική», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να μην κλείσει κανέναν σταθμό. «Συγκροτήστε ΕΣΡ και βάλτε κανόνες. Κάποια κανάλια θα κλείσουν και τότε, αλλά θα έχετε όλο τον λαό μαζί σας» σημείωσε. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη μετεγγραφή Καλλιάνου στη Ν.Δ. «Τέτοιου είδους μετεγγραφές δεν είναι πολύ καθαρές. Να θυμάται ο κ. Μητσοτάκης ότι η οικογένειά του ενέχεται σε μεγάλες ιστορίες με μετεγγραφές. Δεν είναι καλό την πρακτική του πατέρα να την υιοθετεί και ο υιός».

Βόμβα Καμμένου κατά Σαμαρά για τα CDS της οικογένειας Παπανδρέου

Μια αποκάλυψη «βόμβα» έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής χθες, η οποία αφήνει έκθετο τον Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση των CDS της οικογένειας Παπανδρέου.
«Οταν πήγα στον κ. Σαμαρά για το θέμα των CDS, μου είπε “εγώ τον Γιώργο δεν τον χτυπάω, είναι φίλος μου. Αν συνεχίσεις την υπόθεση, θα σε βγάλουμε τρελό”» τόνισε ο κ. Καμμένος και συνέχισε την επίθεσή του στον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. λέγοντας ότι στο πόρισμα της Siemens «δεν συμπεριελήφθησαν οι κ. Λυγινός και Μεταξάς γιατί δεν ήθελε ο κ. Σαμαράς».
Τον κ. Σαμαρά τον έβαλε, μάλιστα, στο στόχαστρό του ο κ. Καμμένος και ως συνεταίρο του Ευάγγελου Βενιζέλου, στον οποίο, όπως είπε, «δώσατε ασυλία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων».

Ο Καλογρίτσας

Στο πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε, μάλιστα, και για την υπόθεση της Marfin, λέγοντας ότι μέλη της οικογένειας Μπακατσέλου ήταν μέτοχοι στις επιχειρήσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου. «Τα 114.000.000 ευρώ της Τραπέζης της Ελλάδος πώς βγήκαν από τη δικογραφία; Ποιοι είναι οι τέσσερις Μπακατσέλοι;» είπε ο κ. Καμμένος και επανέλαβε ότι παρουσία του κ. Βενιζέλου ο Χρήστος Καλογρίτσας τον κάλεσε να μπει στην κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ.

Από τα πυρά του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. δεν γλίτωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση της Siemens. Ο κ. Καμμένος επικαλέστηκε δημοσιεύματα ιστοσελίδας που, όπως είπε, στηρίζει τον κ. Σαμαρά και μίλησε για εμπλοκή του προέδρου της Ν.Δ. στο σκάνδαλο της Siemens. «Εμάς δεν μας κρατάει κανείς, εσάς σας κρατάνε από το κόμμα σας. Εχετε βουλευτή σας το δεξί χέρι του κ. Τσοχατζόπουλου (σ.σ.: εννοούσε τον Β. Οικονόμου) και κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι συνεργάζεται με το κακό ΠΑΣΟΚ».
Και συνέχισε: «Στο παρελθόν οι εφημερίδες ήταν “πιστόλια” εναντίον μας, όταν αποκαλύπταμε τα σκάνδαλα του Τσοχατζόπουλου». Τέλος, με αφορμή την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, αναφέρθηκε σε ιστοσελίδες που χρηματοδοτήθηκαν από τον κ. Καλογρίτσα για να του κάνουν συστηματική επίθεση.

Παππάς: Ελάτε να συμφωνήσουμε για το ΕΣΡ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, που το 2010 είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματική τη μη αδειοδότηση των καναλιών αλλά και την «περιπέτεια» που είχε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός με τον Αριστείδη Αλαφούζο το 1993, ο οποίος απαιτούσε άδεια για τον Σκάι, επικαλέστηκε ο Νίκος Παππάς για να υπερασπιστεί τον νέο νόμο. Κάλεσε επίσης τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμφωνήσουν, ώστε να συγκροτηθεί άμεσα το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε τα ιδιωτικά κανάλια για προπαγάνδα κατά της κυβέρνησης και για πιέσεις που ασκούνται από τηλεοράσεως κατά των δικαστών του ΣτΕ που σε λίγες μέρες θα κληθούν να αποφασίσουν για τη συνταγματικότητα ή όχι του νέου νόμου. Μάλιστα αναφέρθηκε σε όσα οι κύριοι Βαρδινογιάννης και Κοντομηνάς τού καταλογίζουν: «Ο κ. Κοντομηνάς δεν ήταν ο ίδιος στη δημοπρασία και η ομάδα που συμμετείχε δεν πέρασε σε καμία φάση στο τελικό στάδιο. Ποιος του φταίει και μας κατηγορεί; Με δύο εταιρίες συμφερόντων ο κ. Βαρδινογιάννης στον διαγωνισμό και η ανώτερη προσφορά ήταν 18.000.000 ευρώ. Δικαιούται να είναι υπερθεματιστής;»

Ο κ. Παππάς κατηγόρησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υιοθετεί τα επιχειρήματα των καναλαρχών μιλώντας για τη μελέτη του ΣΕΒ που προβλέπει ότι το Δημόσιο θα χάσει 1,7 δισ. ευρώ. «Λογαριασμοί του καραγκιόζη. Υπέθεσα προς στιγμήν ότι ο κ. Μητσοτάκης διεύρυνε τα διαβάσματά του και δεν διαβάζει μόνο τα δελτία Τύπου των καναλαρχών. Ομως ο ΣΕΒ χρησιμοποίησε στοιχεία των καναλαρχών» είπε.

Οσον αφορά τους εργαζομένους που θα χάσουν τη δουλειά τους, ο κ. Παππάς τόνισε ότι η ανεργία δεν χτυπάει τώρα τον χώρο των ΜΜΕ, καθώς η τηλεοπτική βιομηχανία είχε 4.000 εργαζομένους και έφτασε να έχει 2.000 εργαζομένους. «Αν η κυβέρνηση δεν παρενέβαινε, θα είχε τηλεοπτικούς σταθμούς με 1.000 εργαζόμενους και συνεχώς αυξανόμενα χρέη» υπογράμμισε.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα