Ορθόδοξος εσπερινός για τον Αγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη στην Παναγία των Παρισίων

Χοροστατούντος του μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ γιορτάστηκε την Κυριακή, με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, ο εσπερινός του αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στον επιβλητικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων (Notre Dame de Paris).

Μπορεί ο μεγαλοπρεπής γοτθικός καθεδρικός να είναι έδρα της ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής του Παρισιού, ωστόσο, η τοπική Εκκλησία τιμά την ορθόδοξη Μητρόπολη Γαλλίας δίνοντας τη δυνατότητα μία φορά στις αρχές Οκτωβρίου να τελείται ο ορθόδοξος εσπερινός. Η παράδοση αυτή ξεκίνησε πριν από χρόνια, όταν η Μητρόπολη Γαλλίας προσέφερε την ιερή εικόνα του αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στον ναό.

Στον προχθεσινό πανηγυρικό εσπερινό παρόντες ήταν ο ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Γαλλίας, αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παφίλης, ο ιεροδιάκονος Ζαν Ντρομπό, ο επίσκοπος Ρηγίου, Ειρηναίος καθώς ορθόδοξοι ιερείς της Γαλλίας.

Στην ακολουθία παρευρέθηκε ο ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος Jean-Marie Jachiet, ως εκπρόσωπος του καρδιναλίου των Παρισίων André Vingt-Trois, o οποίος ευχαρίστησε τους ορθόδοξους πιστούς για την παρουσία τους στον γοτθικού τύπου ναό, που θεωρείται ορόσημο της γαλλικής πρωτεύουσας και κάθε χρόνο προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Ο άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, πολιούχος της πόλης των Αθηνών αλλά και προστάτης του δικαστικού σώματος, υπήρξε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των πρώτων χριστιανικών χρόνων. Η μνήμη του τιμάται από την Εκκλησία στις 3 Οκτωβρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα