ΜΟΝΟΙ ΣΤΗ ΦΑΚΑ

Οι δύο σκοτεινές υποθέσεις και η θητεία του Κ. Καραμανλή στη διακυβέρνηση

Θα σταθώ σήμερα σε δύο υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και σχετίζονται αμέσως ή εμμέσως με τη θητεία Καραμανλή στη διακυβέρνηση. Οχι για να μπω στην ουσία τους. Τόσο ο φάκελος «Πυθία» όσο και το σκάνδαλο ΕΛ.ΣΤΑΤ. συνδέονται με μια λεπτή γραμμή, την αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας ενός εκλεγμένου πρωθυπουργού να αποφασίζει κυρίαρχα για θέματα που αφορούν την πατρίδα, από τις ενεργειακές συμφωνίες με τη Ρωσία έως την έξοδο στις αμερικανικές αγορές κεφαλαίου.

Ξαναλέω, όμως, το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα μου είναι με την πρωτοβουλία ποίου ξεκίνησε η διερεύνηση αυτών των υποθέσεων και ποιοι θαρραλέοι δικαστές κόντρα σε όλες τις συμμαχικές σειρήνες τόλμησαν να τις ερευνήσουν. Σε καιρούς αμφισβήτησης της Δικαιοσύνης και του φρονήματος των λειτουργών της αξίζει τον κόπο. Εχει, λοιπόν, σημασία να θυμόμαστε τα ακόλουθα:

Πρώτον, και οι δύο υποθέσεις δεν άνοιξαν στη βάση κάποιας συνωμοσίας, όπως πιστεύουν οι Καρχιμάκης και Γεωργίου. Η υπόθεση των υποκλοπών ανεσύρθη από το αρχείο -είχε ασκηθεί δίωξη in rem από τον εισαγγελέα Παπαγγελόπουλο- με πρωτοβουλία του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τις υποκλοπές Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ του 2010, που ήθελε να κλείσει φυλακή τον Καραμανλή προς παραδειγματισμό κάθε μελλοντικού απείθαρχου προς τη συμμαχία πρωθυπουργού, πίστευαν -αφελώς ή σκοπίμως- ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών το είχε οργανώσει… ο ίδιος ο Καραμανλής. Προκειμένου λοιπόν να «ξεσκεπαστεί» έλαβαν την πρωτοβουλία και έστειλαν στη Δικαιοσύνη το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που συνέστησαν με αντικείμενο το θέμα αυτό.

Οπως διαβάζουμε στο πόρισμα της εισαγγελέως Βαΐτση, η υπόθεση άνοιξε ξανά μετά το διαβιβαστικό που έστειλε το προεδρείο της εξεταστικής του ΠΑΣΟΚ προς τη Δικαιοσύνη! Ο στόχος, διπλός: Εξόντωση του αντιπάλου με την κατηγορία ότι αυτός έκανε τις υποκλοπές και εκδούλευση στους Αμερικανούς που αθωώνονταν.

Στην υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ., πάλι, δεν κινήθηκε καμία διαδικασία από τη Ν.Δ. Δύο μέλη της ανεξάρτητης Αρχής φιλικά προς την οικογένεια Παπανδρέου τότε, οι Λογοθέτης και Γεωργαντά, κατήγγειλαν τον Γεωργίου δημοσίως, με συνέπεια να παρέμβει αυτεπαγγέλτως η Δικαιοσύνη. Αν, λοιπόν, υπάρχει ένα πρώτο συμπέρασμα, αυτό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και στις δύο περιπτώσεις μόνο του έσκαψε τον λάκκο του. Υπάρχει, όμως, και ένα δεύτερο: Αν δεν υπήρχαν οι θαρραλέοι εισαγγελείς Ορνεράκης, Δασούλας, Φούκας («Πυθία») και Ξένη Δημητρίου (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), που έσωσαν με την εμμονή τους στην τήρηση του Συντάγματος και του νόμου την τιμή της πατρίδας, όχι μόνο δεν θα φτάναμε μέχρις εδώ, αλλά δεν θα μαθαίναμε ποτέ τίποτε γι’ αυτές τις σκοτεινές υποθέσεις.

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα