Στη Ρουμανία οι έρευνες για τα κλοπιμαία από την Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας

Η ομολογία ενός εκ των συλληφθέντων της θρασύτατης κλοπής στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας στη Θεσσαλονίκη πως τα κλοπιμαία εστάλησαν στη Ρουμανία, έχει δώσει νέα διάσταση στις έρευνες των αστυνομικών αρχών για τη λύση του μυστηρίου.

Στη δίκη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη και αφορούσε την έφεση των κατηγορουμένων εναντίον της πρωτόδικης απόφασης, που τελικά απορρίφθηκε, ένας εκ των δραστών ομολόγησε πως τα κλοπιμαία εστάλησαν στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στον πατέρα καταζητούμενου για τη ληστεία στο μοναστήρι.

Όπως τονίζει ο Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, Ηγούμενος της ιστορικής Μονής, οι ελληνικές αρχές θα ενημερώσουν τις αντίστοιχες της Ρουμανίας ώστε να εκδοθεί ένταλμα και να εντοπιστεί ο παραλήπτης. Όπως όμως προσθέτει ο Σεβασμιώτατος: «Δε νομίζω πως θα βρούνε κάτι εκεί. Ισως πρόκειται για έναν ενδιάμεσο και τα κλοπιμαία βρίσκονται τελικά κάπου αλλού».

Από τον Απρίλιο του 2012, η Μονή είναι φτωχότερη, αφού έγινε θρασύτατη ληστεία από την οποία οι ιερόσυλοι, που έδρασαν κατόπιν εντολής, πήραν τη λειψανοθήκη με την Κάρα της Αγίας Αναστασίας, τη λειψανοθήκη με το πόδι της, όπως επίσης και μια τρίτη που περιείχε αποτμήματα λειψάνων της Αγίας Αναστασίας, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Μοδέστου. Το πένθος που υπάρχει στη Μονή φαίνεται από μακριά με ένα μεγάλο μαύρο πανί που θυμίζει σε όλους τη μεγάλη ιεροσυλία.

Κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άγιον Όρος τον περασμένο Μάιο, ο Μητροπολίτης Μιλήτου τον ενημέρωσε για την κλοπή με τον Ρώσο Πρόεδρο να του εκφράζει την υποστήριξη της χώρας του και πως θα έδινε εντολή στις μυστικές υπηρεσίες να διεξαγάγουν έρευνα.

πηγή: vimaorthodoxias.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα