Εκβίαζαν επιχειρηματία κρεάτων με βίντεο απάτη

Τον εμφάνιζαν να τα βαφτίζει ελληνικά 

Προϊόν σκηνοθεσίας ήταν το βίντεο που ανέβηκε πριν από λίγες ημέρες στο διαδίκτυο, με πρωταγωνιστή έναν αλλοδαπό εργαζόμενο της εταιρίας εμπορίας κρεάτων Φλωρίδης ΑΒΕΚ, ο οποίος σφράγιζε τη λέξη «Ελλάς» σε κρέατα εισαγωγής. Το οπτικό υλικό «δημιούργησαν» ένας 58χρονος και ο 32χρονος γιος του, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εκβίασαν τον ιδρυτή της εταιρίας Γιάννη Φλωρίδη ζητώντας του μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να μην το δημοσιοποιήσουν!

Ολα άρχισαν πριν από μερικούς μήνες, όταν άγνωστος τηλεφώνησε στον κ. Φλωρίδη και τον ειδοποίησε ότι είχε στοιχεία πως στην επιχείρησή του «βαφτίζονταν» ντόπια τα χοιρινά, αρνιά και βοοειδή εισαγωγής. Ακολούθησε και δεύτερη... όχληση από τους εκβιαστές, που ζητούσαν από τον επιχειρηματία να καταθέσει το ποσό των 70.000 ευρώ σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να μη δημοσιοποιήσουν το οπτικό υλικό.

Η καταγγελία

Μπροστά στον εκβιασμό, ο κ. Φλωρίδης απευθύνθηκε αρχικά στον δικηγόρο του και στη συνέχεια στην Ασφάλεια, όπου κατήγγειλε την απόπειρα. Λίγες ημέρες μετά, όμως, το επίμαχο βίντεο ανέβηκε αιφνιδιαστικά σε ιστοσελίδα. Στο υλικό φαινόταν καθαρά ένας αλλοδαπός να αντικαθιστά τις σφραγίδες στα κρέατα εισαγωγής με ελληνικές!

Οι αστυνομικοί πήραν αμέσως κατάθεση από τον εργαζόμενο, ο οποίος αποκάλυψε πως ένας 32χρονος συνάδελφός του τον έπεισε να κάνουν... πλάκα και για τον λόγο αυτό δέχτηκε να τον βιντεοσκοπήσει, αφού πρώτα του έδωσε οδηγίες για το τι θα έπρεπε να κάνει! Τελικά, πατέρας και γιος συνελήφθησαν στις εγκαταστάσεις ανταγωνιστικής εταιρίας στου Ρέντη (όπου εργάζονταν!) και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για απάτη και εκβίαση, ενώ το «στημένο» βίντεο κατέβηκε αμέσως από το ίντερνετ.