«Μία φορά μίλησα, δεν θα ξαναμιλήσω»

Χαμογελαστός και μάλλον ανακουφισμένος, ο Μάκης Ψωμιάδης στην πρώτη του επαφή με Ελληνες δημοσιογράφους δεν αρνήθηκε τον όρο «πολιτικός κρατούμενος» που είχε υιοθετήσει για τον εαυτό του.

 

«Μία φορά μίλησα, δεν θα ξαναμιλήσω» απάντησε όταν ρωτήθηκε κατά την έξοδό του από τα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων εάν επιμένει στην παλαιότερη δήλωσή του. Με το ίδιο κοφτό ύφος απάντησε και όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι μπορεί η ελληνική Δικαιοσύνη να τον εμπιστευτεί ξανά: «Δεν ξέρω...».

 

Νωρίτερα είχε οδηγηθεί πρώτα στο Εφετείο της Αθήνας, για να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά της έκδοσής του από τα Σκόπια και να εκτελεστεί το Ευρωπαϊκό Ενταλμα Σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος του, και στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τα διαδικαστικά επί του ελληνικού εντάλματος σύλληψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη του επαφή με τον Ελληνα εισαγγελέα ανέφερε ότι είναι ανακουφισμένος που επέστρεψε στα πάτρια εδάφη. «Δεν μου φέρθηκαν καθόλου καλά στα Σκόπια, επειδή ήμουν Ελληνας. Από την αρχή ήθελα να γυρίσω» φέρεται ότι ανέφερε.

 

Στα δικαστήρια ήταν παρούσα δίπλα του σύσσωμη η οικογένειά του (η σύζυγος, τα δύο παιδιά του και άλλοι συγγενείς του) προκειμένου να του συμπαρασταθεί.

 

Σήμερα, πέντε μήνες μετά τη φυγή του στα Σκόπια, ο Μάκης Ψωμιάδης αναμένεται να οδηγηθεί στις Φυλακές Κορυδαλλού, καθώς λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς το σωφρονιστικό κατάστημα δεν δεχόταν χθες νέους κρατουμένους.

 

Τις επόμενες ημέρες πάντως ο Μ. Ψωμιάδης αναμένεται να κάνει ξανά τη διαδρομή φυλακές Κορυδαλλού - Εφετείο της Αθήνας προκειμένου να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων ενώπιον του ειδικού ανακριτή Γιώργου Καλόφωνου. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην σκιώδης άνδρας της ΠΑΕ Καβάλας αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για την υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων (της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, της εκβίασης και της ηθικής αυτουργίας σε απάτη). Συμπληρωματική απολογία έχει κληθεί να δώσει στον ειδικό ανακριτή στις 15 Μαΐου και ο άλλος βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

 

 

Βάσω Παλαιού

Ετικέτες: