Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξωστρέφεια και επενδύσεις «γεννούν» νέες θέσεις εργασίας

«Η ΝΔ θέτει ως αδιαπραγμάτευτη πολιτική προτεραιότητα την προσέλκυση επενδύσεων και την διευκόλυνση του επιχειρείν στην Ελλάδα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «ο τουρισμός παραμένει η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Η προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων στον κλάδο είναι στρατηγικός στόχος για το αναπτυξιακό σχέδιο της ΝΔ» και πρόσθεσε πως «Απαιτούνται τρεις προϋποθέσεις για να καταστεί η χώρα φιλόξενη στις επενδύσεις και να γίνει η ελληνική οικονομία πιο εξωστρεφής».

Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, «η πρώτη προϋπόθεση είναι ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής από αυτό που εφαρμόζεται σήμερα. Η υπερφορολόγηση και η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών μειώνουν την ανταγωνιστικότητα. Καθιστούν δυσκολότερη στις ελληνικές επιχειρήσεις την έξοδο στις ξένες αγορές».

«Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να περικόψει τις δαπάνες και να χαμηλώσει τους φορολογικούς συντελεστές, ξεκινώντας με τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο των επιχειρήσεων», επεσήμανε και συνέχισε:

Η δεύτερη προϋπόθεση είναι η διευθέτηση του χρέους και η μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων. Για να επιτευχθεί αυτό, όμως, χρειάζεται εμπιστοσύνη και αξιοπιστία. Η Ελλάδα δυστυχώς σήμερα δεν αποπνέει εμπιστοσύνη. Η Κυβέρνηση δεν αποπνέει εμπιστοσύνη.

«Δεν δείχνει πραγματική προσήλωση στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που η ίδια έχει αναλάβει να υλοποιήσει. Η Νέα Δημοκρατία θα εφαρμόσει το σύνολο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που εμπεριέχονται στο πρόγραμμα. Και θα εμπλουτίσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις με ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων που θα δρομολογηθούν από την νέα Κυβέρνηση, την ελληνική κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς» συμπλήρωσε ο πρέοδρος της ΝΔ.

«Πρέπει να πείσουμε την ελληνική κοινωνία ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι ωφέλιμες για την πλειοψηφία των πολιτών. Είναι ωφέλιμες γιατί μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις, να δημιουργήσουν καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας», σημείωσε και συμπλήρωσε:

Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε εξωστρεφείς, ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Χρειαζόμαστε επιχειρήσεις που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να δημιουργούν προστιθέμενη αξία που θα παράγεται στην Ελλάδα.

«Η τρίτη προϋπόθεση είναι η αντιμετώπιση του τραπεζικού προβλήματος. Με τράπεζες ακινητοποιημένες υπό το βάρος των «κόκκινων» δανείων είναι αδύνατη η παροχή ρευστότητας στην αγορά. Αυτό δεν επιτρέπει στις επιχειρήσεις, κυρίως τις εξαγωγικές, να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα