Στην Ε' πτέρυγα του Κορυδαλλού ο «αγαπούλας»!

Με καθυστέρηση έξι μηνών ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων Μάκης Ψωμιάδης μεταφέρθηκε χθες στις Φυλακές Κορυδαλλού. Πλέον και για όσο διαρκέσει η προσωρινή κράτησή του θα είναι μόνιμος κάτοικος της Ε΄ Πτέρυγας του σωφρονιστικού καταστήματος και συγκεκριμένα του κελιού 2, παρέα με έναν κρατούμενο για υπόθεση ληστείας. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλα, πάντως, φέρεται -έστω και έτσι- να είναι ικανοποιημένος με την επιστροφή του στην Ελλάδα, καθώς, όπως λέει, οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές των Σκοπίων ήταν άθλιες.

 

Από το σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού και με τη συνδρομή των δικηγόρων υπεράσπισής του ο Big Mak, ο οποίος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, θα πρέπει τώρα να ετοιμάσει τη συμπληρωματική απολογία του, στην οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κληθεί από τον εφέτη ειδικό ανακριτή Γ. Καλλόφωνο. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Μ. Ψωμιάδη έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), της εκβίασης και της ηθικής αυτουργίας σε απάτη.

 

Το θρίλερ με τη διαφυγή του στο εξωτερικό είχε αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2011, μετά τη διαφωνία που είχε προκύψει για την ποινική του μεταχείριση ανάμεσα στον ανακριτή Γ. Κασσίμη και την εισαγγελέα Πρωτοδικών Α. Θεοδωροπούλου. Ο πρώτος είχε ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του με περιοριστικούς όρους και η δεύτερη να προφυλακιστεί, έτσι το θέμα είχε παραπεμφθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο και ο κατηγορούμενος πρόλαβε να... εξαφανιστεί. Τελικά τον Νοέμβριο του 2011 συνελήφθη σε καφετέρια των Σκοπίων και, έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, την περασμένη Δευτέρα επέστρεψε στην Ελλάδα.

 

 

Βάσω Παλαιού

Ετικέτες: