Λέσβος: Κόλαση από έκρηξη στο hot spot της Μόριας με δύο νεκρούς

Χάος προκλήθηκε και πάλι στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών – Προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου χθες το βράδυ στις 10, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε σκηνή του καταυλισμού, την οποία ακολούθησαν συμπλοκές.

Νεκροί είναι μία γυναίκα και ένα παιδί, ενώ αρκετά ακόμα παιδιά μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Τουλάχιστον 10 άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε σκηνή, την οποία προκάλεσε πυρκαγιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη στιγμή της έκρηξης η άτυχη γυναίκα μαγείρευε. Η συσκευή γκαζιού έσκασε και ακολούθησε πανδαιμόνιο, αφού η φωτιά μεταφέρθηκε και σε διπλανές σκηνές.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ η κατάσταση παρέμενε τεταμένη ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν συνεχώς τραυματισμένα άτομα, ενώ ακολούθησαν και άλλες εκρήξεις και συμπλοκές.

Τους εγκλώβισαν

Παράλληλα, δεκάδες μετανάστες εγκλώβισαν τους αστυνομικούς στο αστυνομικό τμήμα της δομής, που έσπευσαν να κατευνάσουν τα επεισόδια και στη συνέχεια πυρπόλησαν και άλλες σκηνές, με αποτέλεσμα να κληθούν η Πυροσβεστική και άλλες αστυνομικές δυνάμεις για ενίσχυση. Στη Μυτιλήνη έσπευσε το βράδυ αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει τα τραυματισμένα παιδιά στο Παίδων. Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ απειλεί την Ευρώπη ότι θα την πλημυρίσει με μετανάστες, αν διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. «Η ζημιά για την ΕΕ θα είναι πολλαπλάσια», δήλωσε.

Στο μεταξύ, επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της Χίου κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της απόφασης για τη λειτουργία του hot spot της ΒΙΑΛ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα