Μάθημα ανθρωπιάς από τα παιδιά της Κορώνης

Μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης παραδίδουν μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου Κορώνης, που τοποθέτησαν στο κυλικείο του σχολείου τους έναν πίνακα στον οποίο αναγράφονται τα «προϊόντα σε αναμονή».

Στο πλαίσιο της συγκινητικής πρωτοβουλίας τους, που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το πρόβλημα του υποσιτισμού χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα της κρίσης και των Μνημονίων, τυρόπιτες, σπανακόπιτες, τοστ, χυμοί, κουλούρια και άλλα είδη «περιμένουν» σε κάθε διάλειμμα στο κυλικείο τους φτωχούς και άπορους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου.

Σύμφωνα με τους «κανόνες» που ακολουθούν οι μαθητές, όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα αγοράζουν σάντουιτς, σνακ και άλλα είδη για λογαριασμό των «ευάλωτων» συμμαθητών τους, που μπορούν στη συνέχεια να παραλάβουν ένα από τα προπληρωμένα είδη που έχουν αναγραφεί στον πίνακα του κυλικείου. Η αξιέπαινη πρωτοβουλία των παιδιών σκόρπισε χαμόγελα στην τοπική κοινωνία της Κορώνης και έδωσε το… καλό παράδειγμα σε γονείς και καθηγητές. Την ίδια ώρα, όμως, ανέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τις δραματικές επιπτώσεις της κρίσης στη ζωή χιλιάδων οικογενειών, που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου Κορώνης άντλησαν την έμπνευσή τους από το κίνημα «Σε αναμονή», που έχει επεκταθεί σχεδόν σε όλη τη χώρα (από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα έως τη Σάμο, τη Ρόδο και την ακριτική Γαύδο).

Στο κίνημα συμμετέχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις, που με τη βοήθεια απλών πολιτών (οι οποίοι αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες για λογαριασμό φτωχών και άπορων συνανθρώπων μας) διαθέτουν καθημερινά «κερασμένο» καφέ, ψωμί, γάλα, φαγητό, αλλά και… κούρεμα ή δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα