Αρον άρον έκλεισε την Εξεταστική ο ΣΥΡΙΖΑ!

Aρον άρον, με αποκλειστική ευθύνη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκλήρωσε τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή για τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ, με τη δικαιολογία του μεγάλου όγκου των πρακτικών.

Το πρόωρο κλείσιμο της επιτροπής θα έχει ως συνέπεια να μην προσέλθουν για κατάθεση οι πρώην εκδότες της «Ελευθεροτυπίας» Μάνια Τεγοπούλου και Χάρης Οικονομόπουλος, ο δημοσιογράφος Αρης Δαβαράκης, που έχει καταγγείλει ότι το site του χρηματοδοτήθηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, ο Κώστας Γιαννίκος του ΑΛΤΕΡ, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, καθώς και ακόμη δύο μάρτυρες σχετικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Το κλείσιμο της επιτροπής προκάλεσε την έντονη αντίδραση όχι μόνο των βουλευτών της αντιπολίτευσης, αλλά και του αντιπροέδρου της επιτροπής και κυβερνητικού βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρη Καμμένου. Ο πρόεδρος της επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης έθεσε τελικά το θέμα σε ψηφοφορία, από την οποία προέκυψε οριακή πλειοψηφία 11-10 των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι εκείνων της αντιπολίτευσης με τους οποίους συντάχθηκε και ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., αποχωρώντας στη συνέχεια από την αίθουσα, εκνευρισμένος από την εξέλιξη.

Ο Δ. Καμμένος

«Αποχώρησα προσωρινά γιατί δεν μπορεί να λαμβάνεται απόφαση ότι κλείνει ο κατάλογος των μαρτύρων ενώ προκύπτει από την εξέταση των εγγράφων ανάγκη κλήσης και άλλων προσώπων» σχολίασε ο κ. Καμμένος, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Και πρόσθεσε: «Δεν μου επιτρέπει η συνείδησή μου να πω δεν καλώ άλλον μάρτυρα για να προλάβω την προθεσμία». Ξεκαθάρισε πάντως ότι ο ίδιος διαφωνούσε με την κλήση του Αρη Δαβαράκη. Ο πρόεδρος της επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης αλλά και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας υποστήριξαν ότι το έργο της επιτροπής είναι το τρίγωνο της χρηματοδότησης κομμάτων – ΜΜΕ – τραπεζών και όχι «ποιος χρηματοδότησε ποιον και πότε, από τη στιγμή που δεν υπάρχει εγγραφή χρηματοδότησης στα βιβλία του ΣΥΡΙΖΑ».

Απέδωσαν, μάλιστα, τις καταγγελίες Δαβαράκη σε προσωπικά κίνητρα, με σκοπό ο συγγραφέας-δημοσιογράφος να διαφημίσει το βιβλίο που πρόσφατα εξέδωσε. Αποφασίστηκε, πάντως, ο κ. Δαβαράκης, καθώς και ο πρώην εκδότης της «Ελευθεροτυπίας» Χάρης Οικονομόπουλος, που έχει στείλει επιστολή στην επιτροπή και αναφέρει ότι η «Ελευθεροτυπία» έκλεισε έπειτα από πιέσεις τρίτων σε τράπεζες για να μη δανειοδοτηθεί, να αποστείλουν στοιχεία που θα τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους και, εάν τότε η επιτροπή κρίνει ότι χρειάζεται να γίνει η ακρόασή τους, θα κληθούν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα