Ονειρεύεται να γίνει καγκελάριος ο Σουλτς!

Ο Γερμανός που διαφέντευε το Ευρωκοινοβούλιο επιστρέφει στη γερμανική πολιτική σκηνή, με φιλοδοξίες ακόμη αδήλωτες, που θα μπορούσαν όμως να δουν αυτόν -ένα επαρχιωτόπαιδο χωρίς σπουδές, που ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής- να διεκδικεί τη γερμανική Καγκελαρία από την Ανγκελα Μέρκελ.

Ο Μάρτιν Σουλτς, την «περίεργη» στάση του οποίου απέναντι στο Μνημόνιο δεν θα ξεχάσουν οι Ελληνες, όπως και την εκστρατεία τρομοκράτησης πριν από το ελληνικό δημοψήφισμα, ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τρίτη φορά για την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου και θα προτιμήσει να υποβάλει υποψηφιότητα με τους Σοσιαλδημοκράτες του SPD στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Τα σενάρια για τις προθέσεις του, πολλά. Μεταξύ αυτών, ότι θα αντικαταστήσει ως υπουργός Εξωτερικών τον έτερο Σοσιαλδημοκράτη Φρανκ-Βαλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος της Γερμανίας τον Φεβρουάριο, ότι θα διεκδικήσει την προεδρία του SPD από τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και, ως εκ τούτου, θα αναμετρηθεί για την Καγκελαρία με τη Μέρκελ, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα τη δική της -τέταρτη- υποψηφιότητα.

Ο βιβλιοπώλης

Επίσης, σε περίπτωση αποτυχίας και κυβέρνησης συνασπισμού, θα αναλάβει υπουργικό πόστο.

Και ενώ οι Ευρωπαίοι (μεταξύ αυτών, ο Γιούνκερ και ο Τουσκ) έπλεκαν χθες το εγκώμιό του, δεν παύει να είναι απίστευτη η διαδρομή του αλλοτινού βιβλιοπώλη, ο οποίος ξεπέρασε πρόβλημα αλκοολισμού και ουσιαστικά «σώθηκε» χάρη στην ένταξή του στο SPD, σε ηλικία 19 ετών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα