Συνελήφθη ο Β. Δαναλάτος, γνωστός από τον κόσμο της Μαφίας του ’90

Παράνομο εργαστήριο παραποίησης κυνηγετικών όπλων και αναγόμωσης φυσιγγίων εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στην Κεφαλονιά από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου.
Ειδικότερα κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 53χρονος Έλληνας, ο οποίος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην κατοικία του, είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε παράνομο εργαστήριο επισκευής, μετατροπής και παραποίησης κυνηγετικών όπλων, καθώς και αναγόμωσης φυσιγγίων.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήταν κάποιος τυχαίος όμως. Ήταν ο πρώην βαρυποινίτης Βασίλης Δαναλάτος της δεκαετίας του ’90 που είχε εδώ και χρόνια αποφυλακιστεί και είχε αποσυρθεί στην Κεφαλλονιά, όπου περισσότερο ως χάρη σε γνωστούς του ασχολιόταν με την παλιά του τέχνη αφού στα νιάτα του και πριν μπλέξει με την νύχτα, ήταν οπλουργός και μάλιστα από τους πλέον καλούς οπλουργούς της εποχής του.

Είχε γίνει πολλές φορές πρωτοσέλιδο και είχε κατηγορηθεί για δύο δολοφονίες, αυτή του μαφιόζου Δεληκάρη και του ψυχίατρου Κοέν, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όμως στο τέλος είχε αθωωθεί. Είχε κάνει χρόνια φυλακή για σωρεία κατηγοριών όπως απόπειρες ανθρωποκτονίας, η ληστεία των 300 εκατομμυρίων στα ΕΛΤΑ Καλλιθέας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ληστείες, εμπρησμούς, εκβιάσεις, για τον νόμο περί όπλων και ναρκωτικών και άλλα αδικήματα… και όταν αποφυλακίστηκε, αποσύρθηκε από τις “κακοτοπιές” και γύρισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, μέχρι που εντοπίστηκε για το… παράνομο οπλουργείο του.

Στο εργαστήριο κατά την διάρκεια των ερευνών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 24 δοχεία και συσκευασίες με σκάγια συνολικού βάρους 23 κιλών και 822 γραμμαρίων, 8 πλαστικά δοχεία με πυρίτιδα βάρους 3 κιλών και 195 γραμμαρίων, 948 καψύλλια, 496 κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων, 286 βλήματα,199 φυσίγγια, ένα εμπροσθογεμές πιστόλι, 15 κυνηγετικά όπλα, 3 ζυγαριές, 3 μεταλλικές πρέσες, διάφορα εργαλεία.

Σε βάρος του 53χρονου σχηματίστηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου που πραγματοποίησε την προανάκριση, δικογραφία για παραβάσεις σχετικές με τη νομοθεσία περί όπλων και εκρηκτικών. Ο 53χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

news247.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα