«Εφυγε» στα 93 του ο Ιωάννης Γρίβας

Εφυγε προχθές από τη ζωή, σε ηλικία 93 ετών, ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας κατά την περίοδο από τις 12 Οκτωβρίου 1989 έως τις 3 Νοεμβρίου 1989 Ιωάννης Γρίβας. Γεννημένος στις 23 Φεβρουαρίου 1923 στην Κάτω Τιθορέα της Λοκρίδας, σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εντάχθηκε στο δικαστικό σώμα.

Συμμετείχε στο δικαστήριο, το οποίο δίκασε τους ηγέτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967. Κατά τη θητεία του στον Αρειο Πάγο ήταν ο επικεφαλής στο Ειδικό Δικαστήριο το οποίο έγινε για το σκάνδαλο με το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι, στο οποίο ήταν κατηγορούμενος ο Νίκος Αθανασόπουλος, υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως του Ανδρέα Παπανδρέου.

Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Τζαννετάκη, ο Ιωάννης Γρίβας επελέγη ως πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης που οδήγησε στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 1989. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον γιο του, στον οποίο εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του. Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλαν ο πρωθυπουργός καθώς και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ τη θλίψη του εξέφρασε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Η κηδεία του Ιωάννη Γρίβα έγινε χθες στις 2 μ.μ. στο Μαρούσι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα