«Κοίτα ποιοι μιλάνε…»!

Πυρά από Θάνου για τον «πόλεμο» που μαίνεται στις ενώσεις Δικαστών

Ρεπορτάζ
Βάσω Παλαιού

Κάλεσμα να επικρατήσει η ευπρέπεια και η αυτοσυγκράτηση, καθώς και η ενότητα και η συνεργασία μεταξύ όλων των δικαστικών ενώσεων απηύθυνε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, παρεμβαίνοντας (με οργισμένη ανακοίνωση) στο ζήτημα της δημιουργίας της Ενωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων, το καταστατικό της οποίας υπέγραψε πρώτη.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου εκφράζει -έπειτα από αίτημα μεγάλου αριθμού δικαστικών λειτουργών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- «ιδιαίτερη απογοήτευση» για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις μελών του προεδρείου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έναντι συναδέλφων τους, οι οποίοι «ασκώντας το απόλυτα νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους, αποτέλεσαν τα ιδρυτικά μέλη της νεοσύστατης δικαστικής ένωσης».

Επιπλέον, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κάνει λόγο για «μεθοδεύσεις» που χρησιμοποιούνται για να αποτραπούν οι δικαστές και οι εισαγγελείς από το να εγγραφούν στη νεοσύστατη ένωση, επισημαίνοντας ότι αυτό συμβαίνει με τη «συνεργασία και συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών».

Η κυρία Θάνου αναφέρεται στην επιστολή τεσσάρων πρώην προέδρων δικαστικών ενώσεων, με την οποία καλούσαν δικαστές και εισαγγελείς να μη συμμετέχουν στη νεοσύστατη ένωση. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι «οι ενέργειες και η επιστολή των συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά» και αναφέρεται σε μία σειρά περιστατικών που αφορούν τους δύο εκ των τεσσάρων πρώην προέδρων των δικαστικών ενώσεων, όταν εκείνοι ήταν εν ενεργεία και συμμετείχαν σε ενώσεις που είχαν καταγγελθεί ως διασπαστικές, υπενθυμίζοντας ότι «το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να συμμετέχουν (παράλληλα) σε πλείονα μη κερδοσκοπικά σωματεία και ενώσεις κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα».

Η πρώτη τη τάξει δικαστικός λειτουργός της χώρας καλεί, συνεπώς, όλους να επιδείξουν τον «απαιτούμενο σεβασμό προς την προσωπικότητα και τη νοημοσύνη των εν ενεργεία Ανώτατων και Ανωτέρων Δικαστών και Εισαγγελέων, οι οποίοι ασφαλώς διαθέτουν τη σοβαρότητα και την ηλικιακή και υπηρεσιακή ωριμότητα για να επιλέξουν οι ίδιοι, χωρίς επιρροές, διά μέσου επιθετικών και απρεπών ανακοινώσεων και δηλώσεων και διά μέσου “επιστολών” με “συμβουλές”, εάν επιθυμούν να εγγραφούν και στη νομίμως αναγνωρισθείσα νέα Ενωση».

Η κύρια Θάνου με την ιδιότητά της ως προέδρου του Αρείου Πάγου, όπως αναφέρει, αλλά και έχοντας υπηρετήσει τον δικαστικό συνδικαλισμό επί πολλά έτη, καταλήγει, απευθυνόμενη προς όλους τους δικαστές, να καλέσει να επικρατήσει η «ευπρέπεια και η αυτοσυγκράτηση, την οποία ο δικαστής επιβάλλεται να διαθέτει, καθώς και η ενότητα και η συνεργασία μεταξύ των δικαστικών ενώσεων».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα