Παραμύθια για παιδιά από τον αερολόγο Γιάνη

Ο Βαρουφάκης έγραψε βιβλίο για πιτσιρίκια και είναι υποψήφιος για βράβευση

Ο άνθρωπος που από πολύ κόσμο εντός και εκτός συνόρων χαρακτηρίστηκε «μυθομανής», «νάρκισσος» με «καλπάζουσα φαντασία στα όρια της διαταραχής», «τυχοδιώκτης» και ως υπουργός Οικονομικών παραλίγο να τα τινάξει όλα στον αέρα στην πολιτική σκακιέρα και να ρίξει την Ελλάδα στα βράχια της άτακτης χρεοκοπίας, βρίσκεται τώρα στις λίστες των υποψηφίων για τα φετινά κρατικά βραβεία παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου του υπουργείου Πολιτισμού.

Πρόκειται βεβαίως για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος με μοναδική άνεση μπορεί να μεταμορφώνεται από καθηγητή σε σταρ και από πολιτικό πρώτης γραμμής σε… συγγραφέα για το βιβλίο του «Μιλώντας στην κόρη μου για την Οικονομία» (εκδόσεις Πατάκη).

Ο πρώην υπουργός, που βρίσκει πάντοτε τρόπο να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, στο βιβλίο που έγραψε θέτει και απαντά σε ερωτήματα τα οποία λογικά θα έκαναν μικροί και μεγάλοι, όπως τα εξής: Γιατί εισέβαλαν οι Βρετανοί αποικιοκράτες στην Αυστραλία και όχι οι Αβορίγινες στην Αγγλία; Πότε και πώς γεννήθηκε η πρωτοκαθεδρία του κέρδους; Γιατί δεν θα υπήρχε ποτέ πλούτος χωρίς χρέος; Από πού προκύπτει η εξοργιστική εξουσία των τραπεζιτών; Τι κρύβεται πίσω από τις οικονομικές κρίσεις; Υπάρχει ελπίδα η ανθρωπότητα να πάψει να λειτουργεί ως ανόητος ιός που σκοτώνει τον οργανισμό στον οποίο ζει; Τι είναι το χρήμα και γιατί έχει «ανάγκη» τη δημοκρατία;

Βεβαίως όλα αυτά δεν μοιάζουν και πολύ με θέματα που αφορούν τα παιδιά, αλλά μάλλον ο Βαρουφάκης ξέρει… καλύτερα!

Οπως αναφέρεται στην περιγραφή του εκδότη, «το βιβλίο πασχίζει να παραθέσει μια αφήγηση για την οικονομία την οποία η κόρη του συγγραφέα δεν θα βαριόταν, και θα εξηγούσε πώς προέκυψε ο σύγχρονος κόσμος και γιατί οι θεωρίες των οικονομολόγων είναι μέρος των προβλημάτων -και όχι των λύσεων- που γεννά ο κόσμος αυτός».

Ο ίδιος ο συγγραφέας στο οπισθόφυλλο σημειώνει: «Οποιος δεν μπορεί να εξηγήσει με απλά λόγια δύσκολες έννοιες σε νέους ανθρώπους απλά δεν τις κατανοεί αρκετά καλά ο ίδιος».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα