Πόλεμος στο Αργος για κυπαρίσσι 150 ετών

Στα «μαχαίρια» με τον Δήμο Αργους – Μυκηνών βρίσκεται μερίδα κατοίκων της πόλης, που έχει αρχίσει «εκστρατεία» για τη διάσωση ενός κυπαρισσιού (φωτό), το οποίο στέκει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου πάνω από 150 χρόνια.

Το δέντρο, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, μετά την κακοκαιρία του περασμένου Οκτωβρίου, παρουσίασε έντονη κλίση, με κίνδυνο να «προσγειωθεί» στα κεφάλια των περαστικών. Υστερα από αυτή την εξέλιξη, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στην κοπή του.

Η απόφαση βρήκε αντίθετους τους κατοίκους, οι οποίοι οργάνωσαν την κίνηση πολιτών Αργους «Θέλουμε να σώσουμε το κυπαρίσσι», που έκανε πριν από λίγες ημέρες διαδικτυακό «ντεμπούτο» στο facebook και ζητά από τον δήμο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιστήριξη και τη διατήρηση του δέντρου.

Οπως αναφέρουν, «η νέα όψη της πόλης μας θα γίνει πλουσιότερη, αν εμπεριέχει το υπεραιωνόβιο αυτό έμβλημα και ζωντανό σύμβολο της κοινής ιστορίας μας».

Ο δήμος, πάντως, υποστηρίζει ότι εξάντλησε κάθε περιθώριο για τη διάσωση του δέντρου, κάτι το οποίο κατέστη αδύνατο. Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι έχουν αρχίσει διαδικτυακή καμπάνια μέσω της ιστοσελίδας avaaz.org, μαζεύοντας έως τώρα περίπου 2.000 υπογραφές.

Στ. Βασιλόπουλος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα