Ο «σουλτάνος» ζητεί αλλαγή της σημαίας της Κύπρου!

Σε διαρκές παραλήρημα βρίσκεται ο «σουλτάνος» της Αγκυρας. Αφού αποφάσισε ότι δεν του κάνει πλέον η Συνθήκη της Λωζάννης και δήλωσε ότι θέλει να κρατήσει τον κατοχικό στρατό στην Κύπρο, τώρα εξέφρασε νέα επιθυμία: να αλλάξει η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, γιατί -άκουσον άκουσον- τολμά να έχει πάνω ολόκληρη την Κύπρο, ενώ κατά τη γνώμη του πρέπει να έχει τη μισή!

Ξεχνά, όμως, ότι την υπόλοιπη την κατέχει παράνομα το χωρίς αναγνώριση ψευδοκράτος που δημιούργησαν η εισβολή και ο κατοχικός στρατός του Αττίλα. Ο Ερντογάν, μιλώντας στην 7η συνάντηση κορυφής Βοσπόρου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία, είπε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό:

«Πριν από λίγο, ο “πρόεδρος” της “Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου” (σ.σ.: έτσι αναφέρει τα κατεχόμενα) είπε εδώ κάποια πράγματα. Για μήνες, για χρόνια συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Και όλη την ώρα “αναβολή, αναβολή, αναβολή”. Αυτή είναι η τακτική. Ξέρεις κάτι; Μας λένε: “Α, εσείς δώστε μας όλη την Κύπρο και μην ανακατεύεστε καθόλου”.

Ο στόχος αυτός είναι! Για στάσου… Εκεί υπάρχει τόσο αίμα ηρώων μας… Χωρίς να ντρέπονται, στις συναντήσεις της Ε.Ε. έρχονται με μια σημαία που έχει ολόκληρο το νησί. Καταρχάς, τέτοια σημαία δεν μπορείτε να έχετε. Εκεί υπάρχει η “Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου”. Εσύ είσαι (απλά) η “Ρωμέικη Διοίκηση Νότιας Κύπρου”. Στον Βορρά υπάρχει η “Τουρκική Δημοκρατία”… Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αυτό θα το καταλάβουν, θα το μάθουν».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε επίσης στην επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Μίλησα και με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Του είπα να κάνουμε και διμερή συνάντηση και πολυμερή. Μέχρι το τέλος του χρόνου, αυτό το θέμα πρέπει να καταλήξει κάπου. Αλλά, εάν λένε, “αυτά τα εδάφη θα γίνουν δικά μας, η εξουσία θα είναι μόνο δική μας”, τότε δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι… Αυτοί κάνουν όπως η πεινασμένη κότα που νομίζει ότι της ανήκει όλο το πίτουρο στην αποθήκη».

O εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Στράτος Ευθυμίου, απαντώντας χθες βράδυ στις απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, τόνισε: «Για μία ακόμη φορά, η τουρκική ηγεσία προσπαθεί να εξισώσει τον θύτη με το θύμα, προχωρώντας σε ανιστόρητους και αυθαίρετους συμψηφισμούς που επιχειρούν να διαγράψουν τις ευθύνες της Τουρκίας ως κατοχικής δύναμης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα