Oι Τούρκοι θέλουν τώρα και 18 ελληνικά νησιά!

Μετά το παραλήρημα Ερντογάν για την κυπριακή σημαία, ο Κιλιντσάρογλου αμφισβήτησε ανοιχτά τα σύνορά μας!

Το νέο μεταπραξικοπηματικό παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που την Τρίτη χαρακτήριζε «ντροπή» τη σημαία της Κύπρου, φαίνεται ότι… ζήλεψε χθες ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.
Και αποφασίζοντας να ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση στην τουρκική κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι ξεπουλά την Κύπρο (!), μάλλον σκέφτηκε πως ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχει είναι μέσω μιας νέας επίθεσης στην Ελλάδα και της ανοιχτής αμφισβήτησης των εθνικών μας συνόρων.

«Στην Κύπρο αυτή τη στιγμή η “ΤΔΒΚ” έχει το 37% των εδαφών. Θέλουν να τα μειώσουν στο 29,2%. Θέλουν να πουλήσουν την Κύπρο. Εμείς τους ρωτάμε: εκείνο το νησί είναι δικό μας; “Ναι” λένε. Σε εκείνα τα νησιά πρέπει να κυματίζει η σημαία μας; “Ναι” μας λένε. Αλλά εκεί υπάρχει η σημαία της Ελλάδας. “Γιατί δεν επεμβαίνετε τότε;” τους ρωτάμε. Και τι μας απαντούν; “Εχουμε πιο σημαντική δουλειά, έχουμε έναν αρχηγό και προσπαθούμε να του βρούμε κάθισμα”» ανέφερε ο Κιλιντσάρογλου στη διάρκεια ομιλίας του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Η πρόκληση

Ο Τούρκος αρχηγός του CHP είπε ξεκάθαρα, μάλιστα, ότι 18 νησιά της Ελλάδας ανήκουν στην Αγκυρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σε 18 νησιά κυματίζει η ελληνική σημαία, αυτά ανήκουν σε εμάς» και πως από την Τουρκία «ακούμε τον κόκορα όταν λαλεί» από αυτά. Και, πάντα κατά τα λεγόμενά του, «εκεί υπάρχει η ελληνική σημαία» και (τα νησιά αυτά) «είναι σε κατάσταση κατοχής». Απευθυνόμενος δε στο κυβερνών κόμμα ανέβασε περισσότερο τους τόνους: «Ο εθνικισμός δεν λείπει από τη γλώσσα τους. Λένε για τη Λωζάννη, “τα εδάφη μας μειώθηκαν” και ότι “κάτω από τη μύτη μας χάσαμε 18 νησιά”. Και τώρα ρωτάω τον κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ: θα πάρεις πίσω τα 18 νησιά ή δεν θα τα πάρεις; Είσαι εθνικιστής ή δεν είσαι;»

Την ίδια ώρα, χθες, απαντώντας στις προκλητικές τοποθετήσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου, η Λευκωσία χαρακτήριζε απαράδεκτους τους ισχυρισμούς του Τούρκου προέδρου, τονίζοντας παράλληλα πως αποδεικνύουν το πώς προέκυψαν οι δυσκολίες που υπάρχουν στη διαπραγματευτική διαδικασία. Εν τω μεταξύ, στην Κύπρο βρίσκεται από χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ενώ αναμένεται να μεταβεί εκεί και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα