«Μποφόρ» για τον ΦΠΑ στο βόρειο Αιγαίο

Με κλειστά καταστήματα σε Λήμνο, Χίο, Λέσβο και Σάμο διαμαρτυρήθηκαν οι νησιώτες για την άγρια φορολόγηση!

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από τα ακριτικά νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου λόγω της επερχόμενης (από 1ης Ιανουαρίου 2017) κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ. Σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Σάμο τα καταστήματα χθες έβαλαν «λουκέτο», ενώ κλειστές παρέμειναν και όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των δήμων.

Το πρωί έμποροι και επιχειρηματίες -με τη συμπαράσταση πολλών κατοίκων- οργάνωσαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τόσο στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη όσο και στο λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο, στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο και στο Βαθύ της Σάμου.

Στο πλευρό των επαγγελματιών του νησιού, που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να δέχονται ακόμη ένα βαρύτατο πλήγμα εν μέσω ύφεσης, στέκεται η ΑΔΕΔΥ, η οποία προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας, και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τμήματα του οποίου λειτουργούν σε κάποια από τα νησιά που αναμένεται να επηρεαστούν από την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ.

«Η διαφαινόμενη επιβολή, από τις αρχές του 2017, νέου αυξημένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας συνιστά ακόμη ένα βαρύ φορολογικό μέτρο, που δεν συνάδει με το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη, σύμφωνα με τον οποίο η Πολιτεία, στις αποφάσεις της, υποχρεούται να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους» σημειώνεται σε ανακοίνωση συμπαράστασης που εξέδωσε η πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα