Ραντεβού με τον… θάνατο στα Everest

Μια μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών και πέντε τραυματίες -υπάλληλοι και πελάτες- είναι ο τραγικός απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που ισοπέδωσε χθες το κατάστημα Everest, στην πλατεία Βικτωρίας. Η τραγωδία, που οφείλεται πιθανότατα σε διαρροή φρέον ψυγείου στο υπόγειο, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 9 το πρωί και η περιοχή έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Το υπόγειο της γνωστής αλυσίδας γρήγορου φαγητού καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν και στο ισόγειο.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς έξω από το κατεστραμμένο μαγαζί βρίσκονταν αιμόφυρτοι άνθρωποι. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τις πύρινες γλώσσες, που ξεπηδούσαν από το κατεστραμμένο υπόγειο, και μόλις έσβησαν τη φωτιά, ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους του Everest ότι αγνοείται η 38χρονη λογίστρια Βασιλική Παραστατίδου.

Αμέσως οι πυροσβέστες φορώντας ειδικές στολές και αντιασφυξιογόνες μάσκες μπήκαν στο υπόγειο και στα αποκαΐδια, σε ένα γραφειάκι, εντόπισαν το πτώμα της άτυχης Βασιλικής. Οι αρχικές υποψίες για τα αίτια της φοβερής έκρηξης στράφηκαν στο ενδεχόμενο διαρροής, είτε από μπουκάλες προπανίου είτε από εγκαταστάσεις φυσικού αερίου. Ωστόσο, γρήγορα ξεκαθαρίστηκε και μάλιστα έπειτα από επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΣΦΑ ότι το ρολόι του φυσικού αερίου από τη συγκεκριμένη επιχείρηση είχε αφαιρεθεί και η παροχή είχε διακοπεί εδώ και έναν χρόνο.

Τα αίτια

Από στοιχεία και ενδείξεις που ήδη έχουν συλλέξει από τον τόπο της τραγωδίας αλλά και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, το ανακριτικό της Πυροσβεστικής εξετάζει με σοβαρότητα το ενδεχόμενο διαρροής φρέον.

Επίσης οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους λειτουργίας του Everest ότι δεν χρησιμοποιούσαν στους χώρους του παρασκευαστηρίου (στο υπόγειο) μπουκάλες προπανίου για την κουζίνα. Λίγη ώρα πριν από τη φονική έκρηξη πραγματοποιούνταν εργασίες οξυγονοκόλλησης από ψυκτικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια στιγμή ένας τεχνικός έντρομος έφυγε τρέχοντας από το υπόγειο και ανεβαίνοντας τη σκάλα άρχισε να φωνάζει: «Εξω όλοι, βγείτε, θα γίνει έκρηξη»!

Αφησε πίσω της δύο κοριτσάκια

«Ραντεβού» με τον θάνατο είχε η λογίστρια Βασιλική Παραστατίδου, η οποία σκοτώθηκε ακαριαία μετά την έκρηξη που σημειώθηκε χθες το πρωί στο κατάστημα Everest, στη συμβολή των οδών Χέυδεν και 3ης Σεπτεμβρίου. Η 38χρονη γυναίκα, που αφήνει πίσω της δύο παιδιά ηλικίας 12 και 9 ετών, διατηρούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, γραφείο σε άλλη περιοχή και επισκεπτόταν το κατάστημα κάθε πρώτη του μήνα για να ενημερώνει και να κλείνει τα βιβλία μισθοδοσίας της επιχείρησης. Ακόμη μία συγκλονιστική λεπτομέρεια είναι ότι ο σύζυγός της δουλεύει σε κοντινό κατάστημα στην πλατεία Βικτωρίας, εκεί όπου η 38χρονη έμελλε να αφήσει την τελευταία της πνοή και να βυθίσει στο πένθος την οικογένειά της.

«Πρόκειται για μια αγαπημένη οικογένεια. Είναι τρομερό αυτό που συνέβη. Είναι γονείς δύο μικρών κοριτσιών, τα οποία πηγαίνουν στο δημοτικό και είναι πάντα με το χαμόγελο στα χείλη» δήλωσε συγγενής του θύματος, που έσπευσε στον τόπο του δυστυχήματος.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Everfood A.E., διαχειρίστρια εταιρία του καταστήματος Everest, εξέφρασε την οδύνη της για τον χαμό της 38χρονης: «Το τραγικό θύμα, η Βασιλική Παραστατίδου, εργαζόταν δεκαπέντε χρόνια στην εταιρία και θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα εργαζομένου, συζύγου και μητέρας.

Η διοίκηση της εταιρίας, όλο το προσωπικό και οι συνεργάτες είναι συγκλονισμένοι, καθώς συμμερίζονται τον πόνο των οικείων της». Επίσης, η εταιρία δηλώνει ότι θα προσφέρει κάθε συμπαράσταση στους τραυματίες και εύχεται σε όλους πλήρη ανάρρωση το ταχύτερο δυνατόν.

Νοσηλεύονται εκτός κινδύνου

Δύο μηχανές επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και τέσσερα ασθενοφόρα κατέφθασαν στο κατάστημα εστίασης στην πλατεία Βικτωρίας, όπου σημειώθηκε η φονική έκρηξη, μετά την κλήση που έλαβε το ΕΚΑΒ στις 9.23 χθες το πρωί. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) που συντόνισε την όλη επιχείρηση, αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό των τραυματιών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία οι διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν συνολικά πέντε τραυματίες, τρεις άντρες και δύο γυναίκες, οι τέσσερις από τους οποίους διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και η μία γυναίκα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Επίσης, παρελήφθη νεκρή η 38χρονη λογίστρια, η οποία διακομίστηκε στο «Γ. Γεννηματάς». Ενας τραυματίας αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα και οι υπόλοιποι έφεραν ελαφρά εγκαύματα, θλάσεις και κακώσεις. Σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ, και οι πέντε τραυματίες είναι εκτός κινδύνου. Από καθαρή τύχη, πάντως, δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα, καθώς την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν στον δρόμο για τη δουλειά τους.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα