«Adieu» Ολάντ από την κούρσα για τις προεδρικές!

Ενώ στη γαλλική Δεξιά πανηγυρίζουν γιατί θεωρούν ότι βρήκαν «τον κατάλληλο άνθρωπο που θα εμποδίσει τη Μαρίν Λεπέν να προκαλέσει -με τυχόν εκλογή της στην προεδρία- πολιτικό σεισμό στην Ευρώπη», χθες ο Φρανσουά Φιγιόν έταζε σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, καθώς, όπως έλεγε, «το κράτος δεν έχει καμία δουλειά στις επιχειρήσεις».

Την ίδια ώρα, στο στρατόπεδο των Σοσιαλιστών μόνο υπερβολικός δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάποιος αν υποστήριζε ότι το κόμμα εμφανίζει σημάδια διάλυσης – αν και η «Le Monde» χθες το πήγαινε ακόμη πιο πέρα, σημειώνοντας ότι «οι Γάλλοι Σοσιαλιστές ετοιμάζονται να… αυτοκτονήσουν», προφανώς πολιτικά.

Και υπάρχουν λόγοι για να υποστηρίξει κανείς ανάλογες προσεγγίσεις… Μόλις ένα εξάμηνο πριν από τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές, ο καταβαραθρωμένος δημοσκοπικά και χρεοκοπημένος πολιτικά Φρανσουά Ολάντ μοιάζει να ενδιαφέρεται μόνο για την… αποκατάσταση της πρώην συζύγου -και μητέρας των παιδιών του- Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Πληροφορίες, μάλιστα, λένε ότι ο Ολάντ ψάχνει κάποια θέση για τη νυν υπουργό Ενέργειας μέσα στη Διεύθυνση Προγράμματος του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (Pnud).

Ωστόσο, όπως εξηγεί στη «Figaro» ένας διπλωμάτης του οργανισμού, «ο ΟΗΕ δεν είναι τόσο θετικός σε αυτή τη σκέψη». Πάντως, ο πρώτος ισχυρός υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Σοσιαλιστών στις επόμενες προεδρικές εκλογές είναι ο Αρνό Μοντεμπούργκ, αρχικά υπουργός Οικονομίας του Ολάντ μέχρι να γίνει τελικά το πρώτο μεγάλο στέλεχος που «καρατομήθηκε». Η λίστα υποψηφιοτήτων κλείνει τις επόμενες ημέρες και η μάχη -στην οποία είναι άγνωστο αν θα βρίσκεται και ο Ολάντ- θα δοθεί τον Ιανουάριο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα