Τα Δεκεμβριανά στη «δημοκρατία»

Η πλήρης έκδοση της «κυριακάτικης δημοκρατίας» θα συνοδεύεται αύριο από ένα βιβλίο που διαλύει ρυπαρές στιβάδες συκοφαντιών και ιστορικών παραποιήσεων δεκαετιών! Το έργο τιτλοφορείται «Από την Εθνική Αντίσταση, στον Κόκκινο Δεκέμβρη – ο ρόλος της οργανώσεως Χ και του Γρίβα». Συγγραφέας ο Φάνης Χαμόδρακας, ο οποίος πραγματεύεται την κομμουνιστική ανταρσία του Δεκεμβρίου του 1944 και αποδεικνύει με πληθώρα στοιχείων τον πατριωτικό ρόλο που διαδραμάτισαν η οργάνωση Χ και ο αρχηγός της Γεώργιος Γρίβας στην Εθνική Αντίσταση και την υπεράσπιση της πατρίδας από τον εσωτερικό εχθρό.

Στον πρόλογο του βιβλίου ο εκδότης του κ. Ι. Γιαννάκενας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Εθνική μας Αντίσταση για πάνω από εβδομήντα χρόνια απετέλεσε (και δυστυχώς ακόμη αποτελεί) αντικείμενο στυγνής καπηλείας. Ο στόχος: Να αποδοθή σε μια μόνο (μικρή μάλιστα) μερίδα -την Κομμουνιστική Αριστερά- η Εθνική Αντίσταση, ο αγώνας ενός ολόκληρου λαού!

Να μείνουν εκτός (μεταπολιτευτικής) αναγνωρίσεως και αποδόσεως τιμής αγωνιστές όλων των παρατάξεων και των τάξεων, διανοούμενοι, εργάτες, ιερωμένοι, αγρότες, φοιτητές, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, παιδιά 16 και 17 ετών τότε…, που σήκωσαν ψηλά το λάβαρο του ανυποχώρητου απελευθερωτικού Αγώνος. […]

Ελάχιστο φόρο τιμής απέναντι στους επωνύμους και ανωνύμους ήρωες της προδομένης αυτής και “θαμμένης” Εθνικής Αντιστάσεως αποτελεί και το τεκμηριωμένο αυτό έργο του κ. Φάνη Χαμόδρακα, με την παρουσίαση της Εθνικής Οργανώσεως Χ του Γεωργίου Γρίβα (μετέπειτα θρυλικού ΔΙΓΕΝΗ της ΕΟΚΑ), της πιο συκοφαντημένης αντιστασιακής οργανώσεως και εκ των πλέον ικανών (λόγω εμπείρου εμψύχου δυναμικού) να προσφέρη με τις καλύτερες προοπτικές στην Εθνική Αντίσταση».

Οσο παράξενο κι αν φαντάζει, είναι αληθινό: Μεγάλο μέρος της κρίσης που κλυδωνίζει σήμερα τη χώρα οφείλεται στην παραπληροφόρηση των Ελλήνων για τον ρόλο που έπαιξαν πρόσωπα και παρατάξεις την περίοδο της Κατοχής. Η επικράτηση της Αριστεράς στον ιδεολογικό τομέα αποτέλεσε τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας. Το βιβλίο του κ. Χαμόδρακα προτείνεται ανεπιφύλακτα, επειδή εξουδετερώνει με ακλόνητες αποδείξεις την κομμουνιστική προπαγάνδα και αποδίδει στον καθέναν αυτό που του πρέπει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα