Ο Stephen Hawking ερμηνεύει την πολιτική αντίληψη της ΝΔ

Δύο πράγματα είναι άπειρα. Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος για το σύμπαν, A. Einstein
Πριν λίγες ημέρες, ο διάσημος αστροφυσικός Stephen Hawking αναφερόμενος στο Brexit και την εκλογική νίκη του Donald Trump, επεσήμανε την αφύπνιση της πλειοψηφίας των πολιτών, που επί τέλους άρχισε να αφαιρεί το προσωπείο της παγκοσμιοποίησης, ανακαλύπτοντας με φρίκη την ύπαρξη του διπολικού κοινωνικού περιγύρου, όπου ο ένας πόλος καταλαμβάνεται αποκλειστικά από τις άπληστες και ολιγάριθμες οικονομικές ελίτ, ενώ ο έτερος από όλους τους άλλους. Εδώ ο Hawking αναφέρεται σε μια ενδιάμεση μεταπρατική τάξη πολιτικών, ακαδημαϊκών προπαγανδιστών και τεχνοκρατών που αποτελεί τον ενδιάμεσο συντελεστή και απολογητή της απληστίας των ελίτ και της μαζικής μεταφοράς του πλούτου από τον ένα πόλο στον άλλο, επισημαίνοντας ότι η κοινωνία των πολιτών αρχίζει να ανακαλύπτει ότι στον «νέο θαυμαστό κόσμο» η ύπαρξή της δεν συνιστά τίποτε περισσότερο από μια τεράστια «δεξαμενή τροφής» για τις αδηφάγες ελίτ. Ταυτόχρονα, η σταδιακή κατανόηση του πολιτικού και κοινωνικού περιγύρου οδηγεί τους πολίτες στην απόγνωση και την τρέλα, επειδή πλέον συνειδητοποιούν τον αιώνιο εγκλεισμό τους σε μία παγκόσμια φυλακή πνευματικής και υλικής εξαθλίωσης, την οποία οι οικονομικές ελίτ έχτισαν με την βοήθεια της ενδιάμεσης γκρίζας μεταπρατικής τάξης των πολιτικών, των «πνευματικών» ελίτ και κυρίως των καλοπληρωμένων προπαγανδιστών των ηλεκτρονικών μέσων μαζικής αποβλάκωσης και εξαθλίωσης πληθυσμού.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της ενδιάμεσης μεταπρατικής τάξης που αναφέρει ο διάσημος επιστήμων, εκτός των άλλων, είναι η προσπάθεια της αναγωγής της κοινωνικής αναλγησίας σε μία γενικώς αποδεκτή πολιτική αρχή. Επί παραδείγματι, οι από κοινού στρατευμένοι αριστεροί και νεοφιλελεύθεροι διανοούμενοι πληρούν όλες τις προδιαγραφές για να αποτελέσουν τους τέλειους προπαγανδιστές της κοινωνικής αδικίας, επειδή ο ιεραποστολικός φανατισμός τους στην παγκοσμιοποίηση απαξιώνει την εργασία και τις κοινωνικές ισορροπίες μέσω της υπερθεμάτισης της εισαγωγής φτηνών εργατικών χεριών, μετατρέπει την χώρα σε χώρο, καταστρέφει την μεσαία τάξη, μετατρέπει τον πολίτη αποκλειστικά και μόνο σε οικονομική εκμεταλλεύσιμη μονάδα, ενώ η υπερθεμάτιση της ελεύθερης διακίνησης των κεφαλαίων είναι σουρεαλιστική και υποκριτική, επειδή απογυμνώνει την χώρα και τους πολίτες από τον πλούτο.

Οι πολιτικοί επίσης αποτελούν την εκτελεστική εξουσία που με αδιαφορία και σαδιστική χαρά μεταφέρει την ιδιωτική περιουσία των πολιτών στους ξένους δυνάστες. Οι πολιτικοί προσπαθούν να εμπεδώσουν στην συνείδηση του λαού ως φυσιολογική κατάσταση την ανεργία, την ληστεία του πλούτου των εργαζομένων, την μετανάστευση των νέων Ελλήνων και την μείωση του προσδόκιμου ζωής των ηλικιωμένων. Εδώ, το πολιτικό σύστημα, έτσι απλά και ανερυθρίαστα, ανακοινώνει την απόλυση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, ενώ τα συστημικά μέσα προπαγάνδας αποσιωπούν και αποκρύπτουν αντίστοιχες δηλώσεις πολιτικών, όπως αυτή του βουλευτού της ΝΔ στην Κρήτη, ό,τι όταν το κόμμα του θα καταλάβει την εξουσία θα εξοικονομήσει 1.5 δις. Ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω της απόλυσης μερικών χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Ταυτόχρονα με την δήλωση αυτή, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Βουλγαρία επικροτούσε την φυγή των Ελληνικών επιχειρήσεων από την Ελλάδα, ενώ ο πρώην πολυταξιδεμένος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός, εφωτογραφίζετο μαζί με τον Ερντογάν.

Αν παραβλέψουμε την σουρεαλιστική συνιστώσα στις δηλώσεις και στις δράσεις των πολιτικών και επικεντρωθούμε στην ανάλυση των πολιτικών δηλώσεων μόνο, θα διαπιστώσουμε ότι η ανακοινωθείσα εξοικονόμηση 1.5 δις. Ευρώ από την κρατικό προϋπολογισμό ισοδυναμεί με την απόλυση περίπου εκατό πενήντα χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Δηλαδή, τα πολιτικά στελέχη της ΝΔ δηλώνουν ότι σκοπεύουν να οδηγήσουν στην εξαθλίωση εκατόν πενήντα χιλιάδες οικογένειες όταν έλθουν στην εξουσία. Αν υποθέσουμε εν συνεχεία ότι τα χρήματα των μισθών τριών δημοσίων υπαλλήλων συντηρούν ένα μικρό κατάστημα, η απόλυση εκατόν πενήντα χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων συνεπάγεται το κλείσιμο πενήντα χιλιάδων μικρών ιδιωτικών επιχειρήσεων, οδηγώντας έτσι συνολικά στην εξαθλίωση διακόσιες χιλιάδες οικογένειες. Έτσι η ΝΔ υποκριτικώς παραβλέπει για μια ακόμη φορά το γεγονός ότι το πρόβλημα του δημοσίου συνίσταται στην διαχρονική στελέχωσή του από δέκα χιλιάδες μόνιμους διακομματικούς πρασινογάλαζους κομματικούς τερμίτες, που διοχετεύουν το σημαντικότερο ποσοστό του δημοσίου ταμείου στις τσέπες τους και στα κυκλώματα διαπλοκής που τα τελευταία τριάντα οχτώ χρόνια έχουν στήσει. Επί παραδείγματι, η ΝΔ ουδέποτε ακύρωσε τα προεδρικά διατάγματα του ΠΑΣΟΚ που διόριζε και εξαιρούσε από την αξιολόγηση μόνιμους πράσινους διευθυντές δημοσίων οργανισμών!

Το αξιοπερίεργο εδώ δεν αποτελούν ούτε η επισήμανση του Stephen Hawking για τον ρόλο των κομμάτων εξουσίας και των ελίτ στην παγκόσμια εξαθλίωση των εθνών ούτε οι αμετροεπείς δηλώσεις των υψηλά αμειβόμενων πολιτικών στελεχών της ΝΔ, αλλά η αδυναμία ερμηνείας των πολιτικών δηλώσεων και η αξιολόγηση των πολιτικών πράξεων από τους οξυδερκείς ψηφοφόρους που εξακολουθούν να παραμένουν παγιδευμένοι στο παιχνίδι του πολιτικού διπολισμού και να διαιωνίζουν τους εξολοθρευτές τους στην εξουσία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα